Friss hírek

Pszichológust fogadott Tsunoda mellé a Red Bull

Pszichológust fogadott Yuki Tsunoda mellé a Red Bull annak érdekében, hogy a japán versenyző a jövőben jobban kordában tudja tartani „tüzes indulatait”. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója „problémás gyerekként” jellemezte a japánt.

Tsunoda tavaly mutatkozhatott be a Forma-1-ben az AlphaTauri színeiben, és bár az idény jól indult számára, később sok hibát elkövetett, ráadásul nehezen tudta kordában tartani indulatait, és többször káromkodva üvöltött a rádión versenymérnökével. A Red Bull szezon közben döntött úgy, a fiatal pilótát Olaszországba, az AlphaTauri faenzai központjának közelébe költözteti, hogy könnyebben tudjon együtt dolgozni csapatával.

A japán versenyző kétségkívül sokat fejlődött a tavalyi szezon során, és már csak a tapasztalat gyűjtésével is jobb pilótává vált. A múlt hétvégi Brit Nagydíjon azonban elkövetett egy olyan hibát, mely minden csapatvezető rémálma: csapattársával, Pierre Gaslyval ütközött, amiért büntetést is kapott. A baleset komoly következményekkel járt, Gasly ugyanis feladni kényszerült a futamot, míg Tsunoda utolsó befutóként a 14. helyen intette le a kockás zászló.

A két AlphaTauri ütközése ráadásul Max Verstappen versenyét is tönkretette, a holland ugyanis ráhajtott Tsunoda autójának egy alkatrészére, ami miatt jelentősen veszített teljesítményéből, és csak a 7. helyen ért célba.

A Red Bull természetesen nem volt elragadtatva a látottaktól, Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója pedig a Servus TV-nek adott interjújában elárulta, pszichológust fogadtak, hogy foglalkozzon a „problémás gyerekkel”.

„Lényegében egy pszichológust fogadtunk mellé, mert továbbra is üvölt a kanyarokban, ami gátolja a teljesítményt” – mondta Marko, aki szerint Tsunoda sokat tanulhatna a világbajnok Verstappentől, aki korábban szintén nehezen tartotta kordában indulatait.

„Kordában kell tartanunk az érzelmeinket. Hála az égnek Max már nyugodt, a problémás gyerek ebből a szempontból, illetve nem csak ebből a szempontból Tsunoda. Úgy kifakad a rádión, hogy el se hinnék!”

Tsunoda a verseny után elismerte hibáját. Azt mondja, átbeszélték a történteket.

„Örülök, hogy pár nap után ismét versenyezhetünk, és magunk mögött hagyhatjuk a silverstone-i versenyt” – mondta a fiatal japán. „A rajtnál történt baleset kapcsán semmit sem tehettem, később pedig sajnos ütköztem Pierre-rel. Megvitattuk a dolgot, most pedig tovább tudunk lépni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!