Pszichológust fogadott Tsunoda mellé a Red Bull - F1VILÁG.HU

Pszichológust fogadott Tsunoda mellé a Red Bull

HIRDETÉS
Pszichológust fogadott Yuki Tsunoda mellé a Red Bull annak érdekében, hogy a japán versenyző a jövőben jobban kordában tudja tartani „tüzes indulatait”. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója „problémás gyerekként” jellemezte a japánt.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 26: Yuki Tsunoda of Japan and Scuderia AlphaTauri talks to the media in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 26, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Tsunoda tavaly mutatkozhatott be a Forma-1-ben az AlphaTauri színeiben, és bár az idény jól indult számára, később sok hibát elkövetett, ráadásul nehezen tudta kordában tartani indulatait, és többször káromkodva üvöltött a rádión versenymérnökével. A Red Bull szezon közben döntött úgy, a fiatal pilótát Olaszországba, az AlphaTauri faenzai központjának közelébe költözteti, hogy könnyebben tudjon együtt dolgozni csapatával.

A japán versenyző kétségkívül sokat fejlődött a tavalyi szezon során, és már csak a tapasztalat gyűjtésével is jobb pilótává vált. A múlt hétvégi Brit Nagydíjon azonban elkövetett egy olyan hibát, mely minden csapatvezető rémálma: csapattársával, Pierre Gaslyval ütközött, amiért büntetést is kapott. A baleset komoly következményekkel járt, Gasly ugyanis feladni kényszerült a futamot, míg Tsunoda utolsó befutóként a 14. helyen intette le a kockás zászló.

A két AlphaTauri ütközése ráadásul Max Verstappen versenyét is tönkretette, a holland ugyanis ráhajtott Tsunoda autójának egy alkatrészére, ami miatt jelentősen veszített teljesítményéből, és csak a 7. helyen ért célba.

A Red Bull természetesen nem volt elragadtatva a látottaktól, Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója pedig a Servus TV-nek adott interjújában elárulta, pszichológust fogadtak, hogy foglalkozzon a „problémás gyerekkel”.

„Lényegében egy pszichológust fogadtunk mellé, mert továbbra is üvölt a kanyarokban, ami gátolja a teljesítményt” – mondta Marko, aki szerint Tsunoda sokat tanulhatna a világbajnok Verstappentől, aki korábban szintén nehezen tartotta kordában indulatait.

„Kordában kell tartanunk az érzelmeinket. Hála az égnek Max már nyugodt, a problémás gyerek ebből a szempontból, illetve nem csak ebből a szempontból Tsunoda. Úgy kifakad a rádión, hogy el se hinnék!”

Tsunoda a verseny után elismerte hibáját. Azt mondja, átbeszélték a történteket.

„Örülök, hogy pár nap után ismét versenyezhetünk, és magunk mögött hagyhatjuk a silverstone-i versenyt” – mondta a fiatal japán. „A rajtnál történt baleset kapcsán semmit sem tehettem, később pedig sajnos ütköztem Pierre-rel. Megvitattuk a dolgot, most pedig tovább tudunk lépni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!