Racing Point: 99%, hogy Perez hétvégén versenyezhet - F1VILÁG.HU

Racing Point: 99%, hogy Perez hétvégén versenyezhet

HIRDETÉS
A Racing Point Forma-1-es csapata „99 százalékig biztos” abban, hogy Sergio Perez rajthoz állhat a száguldó cirkusz következő versenyén, a Spanyol Nagydíjon.
Sergio Perez, Racing Point

A mexikói pilóta kihagyni kényszerült mindkét silverstone-i hétvégét, miután a Brit Nagydíjat megelőzően kiderült róla, megfertőződött a koronavírussal.

Perez múlt héten újabb pozitív tesztet produkált, ami azt jelentette, hogy a 70. évforduló Nagydíján sem ülhetett autóba, csapata viszont abban bízik, a hétvégi, barcelonai fordulón már ott lehet.

„Úgy tűnik, hogy tesztről tesztre a szervezetében egyre csökken a vírus jelenléte” – mondta Otmar Szafnauer csapatfőnök.

„Szombaton újra tesztelték. Feltételezem, hogy mire meglesz az eredmény, illetve, amikor a hét elején megkapjuk az eredményt, már a negatív tartományban lesz.”

„Szerintem, mire megérkezünk Barcelonába, már újra autóba ülhet. De csak találgatok. Ne feszítsenek keresztre, ha nem így lesz! Viszont megnézve, hogy milyen ütemben távozik a vírus a szervezetéből, ha ez lineárisan folytatódik, rendben lesz, mire Barcelonába ér.”

Arra a kérdésre, hogy Nico Hülkenberg ülne-e újra autóba, ha Perez nem lenne alkalmas állapotban, Szafnauer elárulta: „Ha nem Perez ül az autóban, akkor Nico. 99 százalékig biztos voltam abban, hogy mindkét silverstone-i futamon Nico vezet, és most 99 százalékig biztos vagyok abban, hogy Spanyolországban már Checo vezetheti az autónkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!