Racing Point: A lehető legrosszabb eredményt hozták a 2019-es változtatások - F1VILÁG.HU

Racing Point: A lehető legrosszabb eredményt hozták a 2019-es változtatások

HIRDETÉS
A „lehető legrosszabb” eredményt hozták a 2019-es évre tervezett szabályváltozások a Racing Point csapata számára, amikor az istálló végrehajtotta az első szimulációkat.
Fotó: Force India

A „lehető legrosszabb” eredményt hozták a 2019-es évre tervezett szabályváltozások a Racing Point csapata számára, amikor az istálló végrehajtotta az első szimulációkat.

Az előttünk álló idényre több ponton is változtak a Forma-1 technikai szabályai: leegyszerűsített első szárnyakkal, illetve módosított hátsó szárnyakkal és karosszériaelemekkel igyekeznek szorosabbá tenni a versenyzést, jelenleg ugyanis komoly problémát okoz a királykategóriában az, hogy az autók a turbulens levegő miatt nehezen tudják követni egymást.

A Racing Point technikai igazgatója, Andy Green nemrég úgy nyilatkozott, a „meglehetősen apró” módosítások „jelentős mértékben” befolyásolták az autó teljesítményét és egyensúlyát a szélcsatornás teszteken.

„Nagy ütés volt. Amikor pár hónapja először beraktuk a szélcsatornába, néhány másodpercnyi köridőveszteséget, és rosszul kiegyensúlyozott autót eredményezett” – mondta a szakember a Motorsport.com kérdésére.

„A lehető legrosszabb végkifejlet lett. Remélhetőleg lesz néhány pozitív hatása a szorosabb versenyzés tekintetében.”

„Mi – ahogy mindenki más is – próbálunk kikecmeregni abból a gödörből, amibe beleugrottunk ezekkel a szabályváltozásokkal. Elég jelentősnek mondhatóak, és bár nem változtatják meg teljesen az autót, közel állnak ehhez.”

A csapatok komoly fejlesztési versenyre számítanak a 2019-es idény első felében, hiszen a leegyszerűsített aerodinamikai elemek miatti leszorítóerő-veszteséget igyekeznek majd kompenzálni.

A Force India tavaly év közben tulajdonosváltáson ment át, Green pedig azt mondja, nehezen tudja elképzelni, hogy a csapat meg tudott volna birkózni a szabályváltozások okozta kihívásokkal a korábbi, pénzügyileg problémás helyzetben.

„Óriási kihívás. Azon gondolkodom, hogy a régi Force India mennyire küszködött volna. Jelentős változtatásokra volna szükség az architektúrában, hogy végig tudjuk fejleszteni a szezont – szóval küszködnénk. Most sokkal jobb helyzetben vagyunk, ez a segítségünkre lesz.”

Hirdetés

Andy Green szerint az idei változtatások nem lesznek jelentős hatással a versenyzésre.

„Nehéz lesz nagy eltérést látni abban, ahogy az autók követik egymást. De remélem, hogy tévedek, és pozitív eredményei lesznek ennek a munkának, és könnyebb lesz követni egy másik autót.”


„De az elemzések alapján meglehetősen kis hatásuk lesz a változtatásoknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!