Friss hírek

Racing Point: Lehetetlen megmondani, mikor térhetünk vissza

Jelen pillanatban lehetetlen megjósolni, mikor térhetnek vissza a normális kerékvágásba a dolgok a koronavírus-járvány miatt, ebből kifolyólag azt sem lehet megjósolni, mikor kezdődhet el a 2020-as Forma-1-es bajnokság – mondja Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke.

Mindezidáig 8 Forma-1-es versenyt kellett törölni vagy halasztani, ami azt jelenti, hogy az idény leghamarabb a június közepi Kanadai Nagydíjjal rajtolhat el. A száguldó cirkusz vezetősége mindazonáltal gőzerővel dolgozik azon, hogy újra felépítse az F1-es versenynaptárat – Chase Carey elnök-vezérigazgató abban bízik, az év második felében 15-18 futam teljesítésére lesz lehetőség.

Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke a minap egy interjúban arról beszélt, példátlan helyzettel szembesültek.

„Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk, hogy belátható időn belül nem versenyzünk, de mindannyian megértettük a helyzet komolyságát” – mondta a szakember.

„A világ most olyan kihívásokkal néz szembe, melyekkel én még soha sem találkoztam, és egyértelműen túlhalad a sporton, szóval helyes döntések születtek.”

„A brit kormány legutóbbi iránymutatásainak megfelelően mi szerda este bezártuk gyárainkat, és legalább három hétig zárva is leszünk. Jelen állás szerint – és fontos kiemelni, hogy a szituáció folyamatosan változik – április 16-án, csütörtökön látunk ismét munkához. Az elmúlt néhány hétben nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy csapattagjainknak, akik otthonról tudják végezni a munkájukat, meglegyen minden szükséges felszerelése a home office felállításához.”

„Ez egy példátlan helyzet – egy olyan, ami napról napra változik. Jelenleg egész egyszerűen nem tudjuk megmondani, mikor térhet vissza minden a normális kerékvágásba.” 

Szafnauer szerint helyes döntés volt elnapolni a 2021-re tervezett új szabályok bevezetését is.

„Rengeteg olyan tényező van, ami nincs az irányításunk alatt. Ennek tudatában megszületett az a döntés is a csapatok és az FIA között, hogy 2022-re halasztjuk az új szabályok bevezetését.”

„Logisztikailag, illetve a költségek szempontjából ennek van értelme. Ez persze nem jelenti azt, hogy lazára vehetjük majd a dolgokat, amikor visszatérünk dolgozni. Ha visszatérünk a versenypályára, versenyképesnek kell lennünk, bármik is a szabályok. Rengeteg munka vár még ránk, és készen kell állunk, ha eljön az idő.”

„Amint biztonságos lesz, visszatérünk a versenypályára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!