Friss hírek

Racing Point: Nálunk sem lesz hely Vettel számára

A Racing Point Forma-1-es csapatát irányító Otmar Szafnauer világossá tette, nálunk sem lesz hely 2021-ben a Ferraritól év végén távozó Sebastian Vettelnek.

A német versenyző jelenleg érvényes szerződése a 2020-as év végén jár le Maranellóban, a Ferrari pedig májusban jelentette be, nem hosszabbítja meg a német pilóta kontraktusát.

Hogy Vettel marad-e a Forma-1-ben, és ha igen, akkor mely csapatnál, azt egyelőre nem tudni, ám tény: egyre fogynak a lehetőségei.

A héten a Renault jelentette be: 2021-ben Fernando Alonso lesz a McLarenhez távozó Daniel Ricciardo utódja, a Red Bull pedig többször kijelentette, ők nem tudnak helyet biztosítani korábbi bajnokuknak.

Vettel Spielbergben úgy nyilatkozott, még ő sem tudja, mit hoz számára a jövő, bár szeretné folytatni, hiszen továbbra is élvezi az F1-es versenyzést.

Sokat pletykáltak róla, Vettel a jövőre már Aston Martin néven szereplő Racing Pointhoz kerülhet, a Stájer Nagydíj helyszínén, Spielbergben az istálló csapatfőnöke, Otmar Szafnauer kijelentette: náluk sem lesz hely a négyszeres világbajnok számára.

„Hízelgő, hogy mindenki úgy gondolja, egy négyszeres világbajnoknak a mi csapatunkhoz kellene jönnie, de ez talán azért van, mert az autónk most egy kicsit gyorsabb” – mondta a szakember.

„De hosszú távú szerződéseink vannak a versenyzőinkkel, szóval a logikus az lenne, hogy nem lesz helyünk számára.”

„Nem voltak tárgyalások, megvan a két versenyzőnk. Tudom, hogy az emberek számára kedves gondolat, hogy ’itt van egy felemelkedő csapat, Sebastiannak pedig nincs ülése, szóval tegyük össze ezt a kettőt’.”

„De szerződéseink vannak. Sergio hároméves kontraktusát tavaly jelentettük be, és Lance-nek is hosszú távra szóló megállapodása van.”

Vettel úgy fogalmazott, a Racing Point csapatában kétségkívül van potenciál.

„A verseny most rendkívül fontos számomra – és aztán majd meglátjuk, mit tartogat a következő pár hét, hónap. Meglátjuk, milyen lehetőségek lesznek” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Ettől függetlenül szerintem a Racing Point nagyon erős benyomást tett, és kétségkívül egy remek hely az idei évre. A csapat egy részét egészen jól ismerem jó ideje. Nyilván egy remek lehetőség számukra az idei év, jó autójuk van, és megpróbálhatnak fejlődni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!