Orosz Nagydíj
Next
Prev

Racing Point: Perez végig tudta, hogy tárgyalunk Vettellel

Sergio Perez, Racing Point
Fotó: Racing Point
A Racing Point Forma-1-es csapatát irányító Otmar Szafnauer azt mondja, folyamatosan informálták Sergio Perezt arról, hogy egyeztetéseket folytatnak Sebastian Vettellel, a végleges döntés azonban valóban csak szerdán született meg.

A jövőre már Aston Martin néven szereplő istálló csütörtökön jelentette be, Sergio Perez helyét Sebastian Vettel veszi át 2021-ben, előbbi versenyző pedig Mugellóban úgy nyilatkozott, szerdán egy telefonhívás után tudta meg, távoznia kell az istállótól, noha 2021 végéig szerződése volt a csapattal, és senki nem mondott neki semmit.

A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer viszont a Sky Sports F1 televíziónak pénteken azt mondta, Perez tisztában volt azzal, hogy tárgyalnak Vettellel.

„Volt sejtése róla, és tudott a dologról. A menedzserét, Juliant [Jakobi] informáltuk a folyamatról mindvégig. Nem volt egyértelmű döntés, és le a kalappal előtte, mert nagyszerű munkát végzett számunkra. Tudattuk vele, hogy mi történik. Amit nem tudod, az az, hogy hogyan fogunk cselekedni, hiszen nem született még meg a döntés. Ezt csak szerdán tudta meg” – mondta a szakember.

Szafnauer elárulta, „jó ideje” egyeztetéseket folytattak Vettellel, miután májusban kiderült, hogy a német szerződését nem újítja meg a Ferrari. A végleges döntés viszont csak a héten született meg.

„A döntés tényleg 2 nappal ezelőtt történt. Nem volt könnyű meghozni. Sergio remekül kiszolgált bennünket, ő egy nagyszerű versenyző. Gyors pilóta. Biztos kezű versenyző vasárnaponként, nem hibázik és pontokat hoz.”

„Szóval nem volt egyszerű. Azt gondolom, valójában nagy bók Sergio számára az, hogy ilyen sokáig mérlegeltük, hogy leszerződtetünk-e egy olyan tapasztalt négyszeres világbajnokot, mint Sebastian, vagy kitartunk Sergio mellett.”

„Most, hogy az Aston Martin megérkezik, úgy hiszem, helyesen döntöttünk, hogy Sebastian tapasztalatára voksoltunk, aki topcsapatoknál dolgozott. Márpedig az Aston Martin is topcsapattá szeretne válni. Úgy gondolom, helyesen cselekedtünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS