Friss hírek

Racing Point: Vettel „tudja, hogyan kell győzni”

Igazán diplomatikusan nyilatkozott Sebastian Vettel esetleges szerződtetésével kapcsolatban pénteken, a Hungaroringen a Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer.

Sajtóhírek szerint Vettel egyeztetéseket folytat a silverstone-i istállóval, illetve annak tulajdonosával, Lawrence Stroll-lal – ezt mag a német versenyző is megerősítette még csütörtökön.

Úgy tudni, Vettel Sergio Perez helyét vehetné át a jövőre már Aston Martin néven szereplő csapatnál – az istállónak ugyanis július 31-ig lehetősége van arra, hogy kötbér ellenében felbontsa a mexikói pilóta szerződését.

Otmar Szafnauer, az istálló csapatfőnöke konkrétumokat nem mondott az üggyel kapcsolatban, ám méltatta Sebastian Vettel kvalitásait.

„Ő határozottan tudja, hogyan kell győzni” – mondta a szakember pénteken. „Nagyon versenyképes pilóta. Barátként ismerem őt, kedves srác. Jó ideje ismerem már, nagyon egyenes és őszinte – és nagyon gyors tud lenni. Egy négyszeres világbajnok.”

Ezzel együtt a szakember tartotta magát a tényekhez: Pereznek és Lance Strollnak is érvényes szerződése van 2021-re.

„Mindkettőjüknek szerződése van és elégedettek vagyunk a versenyzőinkkel. Ez már az úgynevezett „silly season”, amit nem is igazán értek, mivel még csak két versenyen vagyunk túl, de már pilótamozgásokról beszélünk. De elégedettek vagyunk kettejükkel, és szerződésük van.”

Amikor konkrétan Perezről kérdezték, kinek ülése veszélybe kerülhet Vettel érkezése esetén, Szafnauer így felelt: „Ahogy mondtam, szerződése van.”

„Checo arra fókuszál, hogy a lehető legjobb munkát végezze idén az autónkkal. Szerintem két nagyszerű versenyen van túl. Checónak a feladatára kell fókuszálnia, ami az, hogy a legjobb időmérőt teljesítsük, és jó versenyeket fussunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!