Radikális változások előtt áll a Forma-1

A Forma-1-es csapatok komolyan fontolgatják, hogy radikálisan átalakítják a versenyhétvégék menetét, ezzel is látványosabbá és izgalmasabbá téve a sportot. Felmerült az is, hogy pénzdíjas versenyeket rendeznének péntekenként.

A Forma-1-es csapatok komolyan fontolgatják, hogy radikálisan átalakítják a versenyhétvégék menetét, ezzel is látványosabbá és izgalmasabbá téve a sportot. Felmerült az is, hogy pénzdíjas versenyeket rendeznének péntekenként.

A nemrég alakult csapatok szövetsége (FOTA) minden erejével azon van, hogy izgalmat hozzon a sportba. Az Autosport információi szerint az is szóba került, hogy radikálisan megváltoztatnák a hétvégék menetét, és új programokkal dobnák fel a hangulatot.

Az egyik elképzelés szerint a pénteki edzéseket egy pénzdíjas miniverseny váltaná, ami biztosítaná az izgalmakat a nézők számára a hétvégék nyitó napján.

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh –a FOTA sportmunkacsoportjának vezetője – az Autosportnak megerősítette, hogy a megbeszélések már javában folynak a pénteki napok felfrissítésével és átszervezésével kapcsolatban.

“A versenyhétvégék egészét nézzük” – magyarázta a brit szakember. “Jelenleg tesztnapot tartunk péntekenként, azonban a valóságban senki nem hajt végre igazi tesztprogramot a kétszer másfél órás edzésen. Ehelyett már a versenyre készülünk.”

“Ha lehetőséget adsz a versenycsapatnak, hogy még a vasárnapi futam előtt, a pénteki napon kihajthasson arra a pályára, ahol vasárnap versenyezni fog, bolond lennél, ha azt gondolnád, hogy az edzéseken valódi tesztelés folyik.”

“Felmerül tehát a kérdés, hogy ez segít a sporton? Látványosabbá teszi azt? Éppen ezért más programot kell kitalálnod, talán egy pénzdíjas miniversenyt, ahol mindenkinek 45 perce van arra, hogy a lehető legjobb köridőt érje el. Talán teljesen más gumikeveréket, igen keményeket kellene a csapatok rendelkezésére bocsátani, és úgy küldeni pályára a versenyzőket, akik közül a leggyorsabb egy millió dollárt zsebelhetne be.”

“Erről írni is lehetne, és egy jó bemutatása lenne a hétvégének. Ez természetesen nem számítana bele a pontversenybe. Jó dolog, hogy az emberek végre ráeszméltek arra, hogy tennünk kell valamit, és szerintem rengeteg a kiváló ötlet. Bízom benne, hogy a Japán-, illetve a Kínai Nagydíj alatt megrendezésre kerülő megbeszélések már valami eredményt is hoznak.”

“Ezt követően javaslatot kell tennünk a FOTA-nak, és ha az elfogadásra kerül, mehet az FIA-hoz. Bízom benne, hogy ezt meg tudjuk csinálni” – tette hozzá Whitmarsh.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS