Räikkönen 2018-ban is a Ferrarinál maradhat

Akár 2018-ban is maradhat a Ferrari Forma-1-es csapatánál Kimi Räikkönen – ezt nyilatkozta a minap a finn világbajnok menedzsere, Steve Robertson. Räikkönen nemrég hosszabbította meg szerződését 2017-re.Akár 2018-ban is maradhat a Ferrari Forma-1-es csapatánál Kimi Räikkönen – ezt nyilatkozta a minap a finn világbajnok menedzsere, Steve Robertson.

A Ferrari nemrégiben hosszabbította meg Räikkönen szerződését a 2017-es szezonra, noha a szakértők és rajongók közül is sokan úgy vélték, ideje volna lecserélni a mezőny egyik legrutinosabb pilótáját.

Steve Robertson, Räikkönen menedzsere azonban azt mondja, a „Jégember” még mindig rendkívül motivált, és ha ez így marad jövőre is, maradni akar majd a Ferrarinál.

„Először is, minden Kimin múlik” – mondta a menedzser.

„Hogy szeretne-e még egy évig maradni? Az őszinte véleményem az, hogy amennyiben ilyen motivált lesz, mint most, akkor igen. És aztán azon múlik, hogy miképp dönt a csapat.”

„Egy olyasvalaki, mint Kimi egy okból van itt: azért, mert imádja a motorsportot, imádja az F1-et. Más ok nem is kell, elég, ha odavan érte.”

„Teljesen motivált, ezt elég világosan meg is mondta a közönségnek és nekem is. Sok-sok éve ismerem már a srácot, és számomra ugyanolyan motiváltnak tűnik, mint fiatal korában.”

„Nagyon örülök, hogy sikerült összehozni a megállapodást, és hogy tudja, hol lesz jövőre. A nyomás lekerült a válláról, és sokkal jobb nyári szünete lehet most, tudván, hogy megkapta, amit akart.”

Robertson emellett elárulta, véleménye szerint Räikkönen idén sokkal jobban teljesít, mint az elmúlt 2 évben.

„Elégedettebb az autóval. Kimi nagyon rá van utalva az autó elejére, és az idei autó ebből a szempontból sokkal jobb, mint a korábbiak. Ha megnézzük, hogy pontok tekintetében hogy áll idén, és hogy állt tavaly, világos a helyzet.”

„És elvégre a csapatnak több információ áll rendelkezésére, mint bárki másnak, tudják, hogy mit ad a csapatnak, és hogy van-e valaki, aki tudna nála jobb lenni. Nyilván úgy érezték, hogy nincs. Tudták, hogy mit ad a csapatnak, és meghozták a döntést.”

„Amit tudni kell Kimiről, hogy nem konfrontálódik. Néha, ha nincs összhang csapaton belül, az hosszú távon zavaró lehet. De ő nem hisztizik, mindent megtart magának, szállítja a pontokat, a csapat pedig elindult a helyes irányba.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!