Räikkönen 2021-ről: Rengeteg munka vár ránk! - F1VILÁG.HU

Räikkönen 2021-ről: Rengeteg munka vár ránk!

HIRDETÉS
A tavalyi, kiábrándító idény után rengeteg munka vár az Alfa Romeo Forma-1-es csapatára – mondja az istálló rutinos versenyzője, Kimi Räikkönen.
07 RAIKKONEN Kimi Räikkönen  (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, followed by Charles Leclerc (Ferrari) action during the Formula 1 Heineken Grande Prémio de Portugal 2020, Portuguese Grand Prix, from October 23 to 25, 2020 on the Autódromo Internacional do Algarve, in Portimão, Algarve, Portugal - Photo Paulo Maria / DPPI

A svájci-olasz istállónál csak a Haas és a Williams szerepelt gyengébben az elmúlt idényben, Räikkönen pedig azt mondja, már a szezont megelőző teszteken nyilvánvalóvá vált számukra, hogy nehéz bajnokság vár rájuk.

A csapat 57 pontot szerzett végül, és a konstruktőri tabella 8. helyén zárt. Míg Räikkönen legjobb eredménye 2019-ben egy 4. hely volt Brazíliában, tavaly mindössze két 9. helynek örülhetett.

„Már a barcelonai teszten érzékeltük, hogy nem vagyunk azon a szinten, mint amilyenen lenni szeretnénk. Ez természetesen kiábrándító. Sok munka vár ránk 2021 előtt” – mondta a 41 esztendős versenyző.

„Úgy gondolom, tisztességes munkát végeztünk 2019-ben, és ilyenkor természetesen az ember reménykedik abban, hogy a következő idény jobban sikerül. Sajnos nem így történt. De ebben a sportban már csak így működik… Vannak évek, amikor jól mennek a dolgok, máskor nehezebb a helyzet.”

Ahogy a Ferrari és a Haas, úgy természetesen az Alfa Romeo is megszenvedte a Ferrari-motorok gyengeségét, az egyenesekben ugyanis rengeteget veszítettek a teljesítményből.

„Az autó egyensúlya sokszor rendben volt, de nem voltunk elég gyorsak” – magyarázta Räikkönen. „A Forma-1-ben alapvetően mindig ugyanarról szól a történet: több motorerőre és több leszorítóerőre van szükség. Ez mindent megkönnyít!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!