Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: A bulizásnak hála jobb versenyző lettem

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Korábban híres volt a tivornyákról, a féktelen bulizásról, Kimi Räikkönen azonban ma már kétgyermekes családapaként vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben. A Beyond The Grid című podcast legújabb epizódjában a finn versenyző elárulja, laza életstílusa mennyire segítette őt pályafutása során.

A Räikkönen-rajongók számára nyilván ismert a történet, amit még a legendás F1-es fitneszguru, Josef Leberer árult el a „Jégember” 2001-es bemutatkozó idényével kapcsolatban.

Leberer az osztrák alpokban hat napon át tréningezett Räikkönennel, a kemény edzések után pedig meghívta őt egy pizzára, és megkérdezte tőle, hogy szeretné-e leöblíteni egy sörrel.

„Tényleg? Szabad?” – tette fel a kérdést Räikkönen, mire edzője így felelt: „Természetesen, keményen dolgozol, egy kis sör nem árthat!”

Räikkönen szerint Leberer filozófiája végigkísérte őt pályafutása során.

„Nyilván gyakran viccelődnek ezzel, de ami azt illeti, valójában nagyon is igaz, hogy gyakran jobban vezettem, amikor azt csináltam a versenyek között, amit akartam, ahelyett, hogy nem szórakoztam, ittam, meg ilyenek” – mondta a korábbi világbajnok.

Räikkönen 2013-ban igazán komolyan vette ezt a filozófiát: miután másodikként ért célba a Bahreini Nagydíjon, egy 16 napos interkontinentális tivornyára indult, melyet követően ugyancsak egy második helyet szerzett a Spanyol Nagydíjon. A finn állítja, az azévi, nyári eredményei bizonyítják, a Räikkönen-módszer igenis jól működik.

„Túl sok bizonyított teória van… hogy az ember jobban vezet, miután szórakozott kicsit” – magyarázta.

„Az egész nyár többi-kevésbé a versenyzésről és a bulizásról szól. Semmi újdonság – számomra ez normális. Kívülről talán furcsának tűnhet, de számomra ez korábban teljesen szokványos dolog volt.”

„Mindig úgy gondoltam, hogy emiatt az ember sokkal nyugodtabb, és több erőfeszítést és koncentrációt kell beletenni a versenypályán, mert az ember egy kicsit bizonytalan. És aztán a végeredmény jobb lesz.”

A Beyond The Grid új epizódja a Räikkönennel való teljes beszélgetéssel szerdán jelenik majd meg a különféle platformokon, így az Apple Podcastsben és a Spotify-on.

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Hamilton az élen a Ferrarik előtt Melbourne-ben

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén. A brit versenyzőt Sebastian Vettel követi a második, Charles Lerclerc a harmadik helyen.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Hamilton egy hajszállal Vettel előtt az év első F1-es edzésén!

A Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a 2019. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat első szabadedzésén, Melbourne-ben. A brit versenyzőtől mindössze 38 ezreddel maradt le Sebastian Vettel, akit csapattársa, Charles Leclerc követett szorosan.

Friss hírek