Friss hírek

Raikkönen: A Ferrari győzni fog 2009-ben

Kimi Raikkönen úgy gondolja, már csak idő kérdése, és csapata megszerzheti első győzelmét az idei évben, miután kiváló formában volt a hétvégi Monacói Nagydíjon, ahol megszerezte első dobogós helyezését 2009-ben.

Kimi Raikkönen úgy gondolja, már csak idő kérdése, és csapata megszerzheti első győzelmét az idei évben, miután kiváló formában volt a hétvégi Monacói Nagydíjon, ahol megszerezte első dobogós helyezését 2009-ben.

Az olaszok borzalmasan gyengén kezdték az évet, az első három versenyen egyetlen pontot sem szereztek, azonban az európai szezon első futamának helyet adó Spanyol Nagydíjon bemutatott javítócsomagjuk komoly előrelépést hozott.

A Ferrari a hétvégén tovább “szárnyalt”, és az idei évben először mindkét versenyzője pontot szerzett a hercegségben, ahol csak a Brawn duójával nem bírtak el, akik idei harmadik kettős sikerüket aratták.

Raikkönen, aki a hétvégi futam után csalódottan beszélt harmadik helyéről, elmondta, hogy véleménye szerint már csak idő kérdése, és a Ferrari ismét visszatér az élre.

“Nem örültem túlságosan a harmadik helynek a Monacói Nagydíjon” – mondta a finn pilóta. “Természetesen idei legjobb eredményünket könyvelhetjük el, azonban ebben nincs semmi újdánság számomra.”

“Mikor a bajnokság éllovasai ilyen mértékben vezetnek előtted, már csak a győzelem az, ami igazán számít. Az egész csapat számára jó dolog hosszú idő után visszatérni a dobogóra, mert az elmúlt hetek kemény munkájának gyümölcseit most szüretelhetjük le, ami mindenki számára egy nagy pozitívum.”

“Tudjuk, hogy jó úton haladunk: vannak még apróságok, amiket meg kell oldanunk, azonban előbb vagy utóbb, ismét győzni fogunk. A következő versenyeken lesznek még újításaink, és bízunk abban, hogy még nagyobb harcban lehetünk az élen állókkal, mind az időmérőn, mind pedig a versenyen.”

Raikkönen úgy gondolja, hogy előrébb is végezhetett volna a hétvégi versenyen, ám már akkor tudta, hogy szinte semmi esélye nem lesz a győzelemre, mikor hajszállal ugyan, de lecsúszott a pole pozícióról, amit a későbbi győztes, Jenson Button zsebelt be az utolsó pillanatokban a szombati tréningen.

“A monacói időmérő minden másnál fontosabb, és szinte tökéletes munkát végeztünk, mert csak 25 ezreddel maradtam le az első helyről” – magyarázta a finn. “Az, hogy nem az élről rajtolhatsz, azt is jelenti egyben, hogy nagy valószínűséggel nem nyerhetsz. Továbbá az sem segített, hogy a második helyről rajtoltam.”

“A pálya piszkos feléről kellett rajtolnom, és ahányszor innen indultam, legalább egy helyet mindig veszítettem, mert a kerekek kipörögnek a rajtnál. Rubens most is megelőzött, ami sajnálatos. Ha sikerült volna Button mögött maradnom, akkor szerintem könnyedén növelhettem volna a különbséget.”

“A végén nehéz volt harcolnom a második helyért, és aztán volt egy kis galiba a második kiállásnál, mikor veszítettem néhány másodpercet, mert gond volt a jobb hátsó kerékkel. Mikor csatlakoztam a többiekhez, már sokkal távolabb voltam a braziltól, mint előtte.”

“Azonban mindkét autót célba hoztuk, és értékes pontokat szereztünk. Rengeteg olyan dolog volt Monacóban, ami miatt elégedettek lehetünk” – tette hozzá Raikkönen, aki már 42 pontal van lemaradva a listavezető Button mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!