Friss hírek

Raikkönen: A Ferrari megoldást talál a problémákra

Kimi Raikkönen biztos benne, hogy a Ferrari még a hétvégén megrendezésre kerülő Maláj Nagydíj előtt megoldást talál azokra a technikai problémákra, amelyek hátráltatták őket a szezonnyitón Melbourne-ben.

Kimi Raikkönen biztos benne, hogy a Ferrari még a hétvégén megrendezésre kerülő Maláj Nagydíj előtt megoldást talál azokra a technikai problémákra, amelyek hátráltatták őket a szezonnyitón Melbourne-ben.

Raikkönen számára már az időmérő edzésen elkezdődött a rémálom, mikor egy technikai probléma miatt csak a 16. helyen landolt, majd a vasárnapi versenyen motorhiba miatt kiesett.

A finn versenyző ugyan Barrichello utólagos kizárásával szerzett egy világbajnoki pontocskát csapatának, ám ez volt az egyetlen pozitívum számára a hétvégi szezonnyitón.

Bár komolyan aggódik a Ferrari megbízhatósága miatt, Raikkönen biztos benne, hogy csapata mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb megoldást találjon a felmerült problémákra.

“A gyenge megbízhatóság komoly problémát jelent számomra” – mondta. “Azonban tisztában vagyok azzal, hogy a csapat maranellói főhadiszállásán éjt nappallá téve folyik a munka, hogy minden problémát megoldjanak. Az új autó versenyképessége és teljesítménye miatt egyáltalán nem aggódom. Az első verseny olyan volt, amilyen, de tudjuk, hogy kiváló az autónk.”

“Folyamatosan egyenletes teljesítményt kell nyújtanunk a hétvégén, mert ha hátulról kell indulnod, akkor hatalmas lesz a forgalom előtted, ahogy azt megtapasztalhattuk Melbourne-ben. Jól kaptuk el a rajtot, azonban nagyon nehéz volt előzni, komoly kockázatot kellett vállalni, különösen mikor lassabb autó volt előtted.”

A tavalyi szezonnyitó győztese azonban örül, hogy legalább egy pontot megmentett, mert tisztában van azzal, hogy ez még nagyon sokat jelenthet a végelszámolásnál.

“Nem igen lehet mit mondani az első versenyről. Az egyetlen pozitívum az, hogy már mögöttünk van” – magyarázta Raikkönen. “Szombat reggel óta problémákkal küszködtünk, és semmi nem úgy alakult, ahogy azt elterveztük. Természetesen nagyon csalódottak vagyunk.”

“Nincs értelme azon gondolkodni, miként kellett volna dolgoznunk pénteken, szombaton, és vasárnap, hiszen nem fejeztük be a futamot. Ezen már kár rágódni. Ez semmin nem segít, és nem változtat az eredményen. Azonban minden nehézség ellenére, sikerült szereznünk egy pontot, ami még jól jöhet a szezon végén” – tette hozzá Kimi.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!