Raikkönen: A Ferrari szenvedni fog Suzukában

Kimi Raikkönen nem számít javulásra a hétvégi Japán Nagydíjon, miután egyetlen pontot sem tudott szerezni Szingapúrban. A finn versenyző úgy gondolja, hogy csapata a középmezőnyt fogja erősíteni Suzukában.

Kimi Raikkönen nem számít javulásra a hétvégi Japán Nagydíjon, miután egyetlen pontot sem tudott szerezni Szingapúrban. A finn versenyző úgy gondolja, hogy csapata a középmezőnyt fogja erősíteni Suzukában.

Azt követően, hogy 4 dobogós helyezést is szerzett, Raikkönen képtelen volt harcba szállni az élmezőnnyel a hétvégi Szingapúri Nagydíjon, ahol már az eredményekben is megmutatkozott, hogy a Ferrari egy ideje nem fejleszti idei versenyautóját.

A világbajnok csak a 13. helyre kvalifikálta magát, és végül a 10. helyen futott célba, miután az egész versenyen az F60 gyenge tapadásával szenvedett, és képtelen volt felvenni a tempót ellenfeleivel.

“Ennél többet nem tehettem” – mondta. “Az autó folyamatosan csúszkált, egyszerűen nem volt tapadás. Az utolsó etaptól eltekintve, mikor a lágyabb keverékeken valamelyest javult a helyzet, de akkorra már késő volt.”

“Nem számítok arra, hogy a helyzet változni fog a következő versenyen Suzukában: az a ring is sokat követel az autótól, aerodinamikai szempontból, és ezen a területen nem állunk túl jól. Azonban én ismét mindent beleadok.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolguk a hátralévő versenyeken, ám bízik abban, hogy meg tudják tartani harmadik helyüket a konstruktőrök versenyében, habár már csak három pont az előnyük a McLarennel szemben.

“El kell fogadnunk azt a tényt, hogy a legtöbb csapat újabb lépést tett előre, ami még nehezebbé teszi a technikai helyzetünket, hiszen már egy ideje leállítottuk az idei autónk fejlesztését” – mondta a csapatfőnök.

“Mikor meghoztuk ezt a döntésünket, tudtuk, hogy idővel, a szezon végéhez közeledve, egyre nagyobb árat fizetünk ezért, de egy dolgot tisztázzunk: nem adjuk fel, és még három verseny hátra van, amiket a legnagyobb erőbedobással kezdünk majd meg, mert a harmadik helyen akarunk végezni a konstruktőrük versenyében.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS