Friss hírek

Raikkönen: A Ferrarinak nincs vesztenivalója

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen bevallotta, fogalma nincs arról, melyik csapat fog dominálni a hétvégi Japán Nagydíjon, melyet az elmúlt évekkel ellentétben, idén Fujiban rendeznek meg.

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen bevallotta, fogalma nincs arról, melyik csapat fog dominálni a hétvégi Japán Nagydíjon, melyet az elmúlt évekkel ellentétben, idén Fujiban rendeznek meg.

Harminc év kihagyás után idén ismét ellátogat a Forma-1-es mezőny a Toyota fennhatósága alatt álló Fuji Speedway-re, melyet csak a szimulátorból, illetve papírról ismer a versenyzők többsége.

Raikkönen is azok közé tartozik, akik még soha nem vezettek a japán ringen, így számára is kérdés, miként fog teljesíteni a hétvégi megmérettetésen.

Hirdetés
 

“Őszintén megmondom, hogy még csak papíron láttam a pályát. Azt olvastam, hogy autóinknak nem fekszik majd tökéletesen a japán ring, azonban tudom, hogy a csapat keményen dolgozik, így biztos vagyok benne, hogy versenyképesek leszünk a hétvégén” – mondta a finn versenyző.

“Halottam, hogy mások a szimulátoron tanulják a pályát, de őszinte leszek, én a felkészülés ezen módját nem kedvelem. Soha nem játszottam PlayStationnel, soha nem használtam szimulátort, és nem voltam hátrányban emiatt. Ugyanúgy készülök a hétvégére, mint a többi versenyre. A győzelem lebeg a szemem előtt” – folytatta Kimi.

“Mi vagyunk az üldözők, így nincs választásunk. Azonban mindig könnyen ment az új pályák memorizálása. A pénteki szabadedzések alkalmával három órát tesztelhetünk a pályán, míg szombat délelőtt is gyakorolhatunk, így nem gondolom, hogy bármi probléma lenne az időmérőn.”

“Azonban azt nagyon nehéz lenne most megmondani, ki lesz előnyben Japánban. Tudjuk, hogy a McLaren nagyon erős lesz, de ők is tisztában vannak azzal, hogy mi is jók leszünk. Megpróbálunk kettős győzelmet aratni, hiszen nincs vesztenivalónk. A McLaren versenyzői előttünk állnak, így nem hiszem, hogy bármiféle buta hibába bele lehetne kényszeríteni őket.”

Raikkönen továbbá elmondta, boldog, hogy a Ferrari megnyerte a konstruktőrök versenyét az idei évben, miután a McLaren úgy döntött, nem fellebbez az FIA ítélete ellen.

“Örülök a csapat sikerének, az összes dolgozónk megérdemli a konstruktőri címet” – tette hozzá a finn pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!