Räikkönen a Ferrarit sem zárja ki

Továbbra sem tud választ adni a jövőjével kapcsolatos kérdésekre a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen. A finn versenyző akár még a Ferrarihoz is visszatérhet.Továbbra sem tud választ adni a jövőjével kapcsolatos kérdésekre a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.

A 33 esztendős finn szerződése az idei szezont követően jár le az enstone-i gárdánál, szolgálatai iránt pedig a Red Bull Racing is élénken érdeklődik – sőt, lapértesülések szerint az sem kizárt, hogy visszatér egykori csapatához, a Ferrarihoz.

Könnyen elképzelhető tehát, hogy jövőre ő lesz majd Sebastian Vettel csapattársa, a Red Bullnál – Räikkönen köztudottan jó kapcsolatot ápol a német versenyzővel, akivel korábban még tollasozott is együtt – lévén, hogy nagyon közel laktak egymáshoz.

„Egyértelműen én vagyok a jobb tollaslabdában – eddig mindig én nyertem!”
– mondta a „Jégember”, amikor az F1 Racing magazin hasábjain rajongók kérdéseire válaszolt.

„Nem is tudom, melyik versenyen találkoztunk először – de egy buli volt, és aztán elkezdtünk beszélgetni. Ő egyszerűen egy normális srác. Haverok vagyunk, és elég közel is laktunk egymáshoz, szóval úgy alakult, hogy együtt tollasoztunk. Egy ideje viszont már nem játszottunk egymás ellen, mert egy kicsit távolabbra költözött. Utoljára tavaly fordult elő.”

Räikkönen aztán kitért a jövőjét firtató kérdésekre is: a Lotus versenyzője elárulta, továbbra sincs szerződése a jövő évre, így nem tudja, hogy jelenlegi csapatánál, a Red Bullnál, vagy esetleg a Ferrarinál folytatja-e Forma-1-es pályafutását.

„Nem tudom, hogy a csapattársa leszek-e jövőre. Sokszor elmondtam már, hogy még nincs szerződésem a következő szezonra. Ez az oka annak, hogy nem tudok válaszolni erre a kérdésre. Ha tudnám, boldogan elmondanám, mert legalább nem kérdeznék tőlem folyton ugyanazokat – de eddig még nem tudok szolgálni semmivel.”

Amikor a 2007-es év világbajnokát arról faggatták, visszatérne-e valaha is a Ferrarihoz, így felelt: „Nem tudom. Sok dologra mondtam már, hogy soha… de ki tudja?”

Räikkönen a Magyar Nagydíjon másodikként ért célba, 38 pontra csökkentette hátrányát a világbajnoki összetettben élen álló Vettellel szemben. A finn tudja, nem lesz egyszerű megnyerni a trófeát idén, ám nem adják fel.

„Nehéz, az biztos. Megpróbáljuk tartani magunkat addig, ameddig csak lehet – soha nem tudhatjuk, bármi megtörténhet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!