Raikkönen a Ferraritól megy nyugdíjba

Kimi Raikkönen ismét megerősítette, hogy a Ferrari lesz az utolsó csapata a Forma-1-ben, de hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy jelenlegi szerződése lejárta után, azaz 2010-ben biztosan búcsút int a királykategóriának.

Kimi Raikkönen ismét megerősítette, hogy a Ferrari lesz az utolsó csapata a Forma-1-ben, de hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy jelenlegi szerződése lejárta után, azaz 2010-ben biztosan búcsút int a királykategóriának.

Az egykori világbajnok már korábban is célzott arra, hogy nem szándékozik más csapathoz igazolni, és a Ferrari versenyzőjeként szeretne visszavonulni.

Raikkönen legutóbbi interjújában ismét megerősítette mindezt, azonban egyelőre nem foglalkoztatja különösebben a téma, hiszen két évig még biztosan a Forma-1 aktív résztvevője.

“Majd meglátjuk, hogy két év múlva még élvezem-e azt, amit csinálok, vagy más irányba szeretnék lépni. Azonban egy biztos, a Ferrari lesz az utolsó csapatom, ami viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy 2010-ben visszavonulok” – mondta a finn pilóta a Corriere della Sera-nak.

Raikkönen a múlt héten egy intenzív tesztprogramot hajtott végre az Európától távoli Bahreinben, ahol először volt lehetősége melegebb időjárási körülmények között, száraz pályán kipróbálni az F60-as versenygépet.

“Nagyon jó tesztprogramot teljesítettünk” – mondta az egykori bajnok. “Egy kiváló első lépés volt, minden jól működött. Ami a slick gumikat illeti, szinte ugyanolyanok voltak, mint mikor a régi autóval kipróbáltam azokat még karácsony előtt.”

“Fogalmam nincs arról, miként dolgozik a többi csapat. Eddig a köridők nagyon együtt vannak, de a tesztek alatt más gumikat használnak, és különböző dolgokat próbálgatnak, a csapatok, melyek eredményessége csak később derül ki. Azonban nem érdekel, min dolgoznak a többiek, egyáltalán nem aggódom miattuk. Csakis magunkra fókuszálok.”

Raikkönen, akinek nem sikerült túl jól a tavalyi éve, amit az is bizonyít, hogy mindössze két futamgyőzelmet aratott, nem foglalkozik különösebben a múlttal, minden erejével az idei évre koncentrál, mikor mindent megtesz majd azért, hogy ismét harcba szállhasson a bajnoki címért.

A finn versenyző elmondta, hogy már most sokkal jobban érzi magát az idei autóban, mint a tavalyi modellben.

“Még túl korai erről beszélni, azonban egy biztos, nagyon jól érzem magam az autóban” – mondta Raikkönen. “Mindig tanulsz a hibáidból, azonban nem igazán érdekel, hogy megértsem a tavalyi évet: azon már ugysem tudsz változtatni. Sokkal inkább szeretek arról beszélni, hogy mit tudunk csinálni idén.”

A Ferrari versenyzője továbbá azt is elmondta, nem készül visszavágásra a tavalyi évben elszenvedett vereségért, csakis arra összpontosít, hogy a tudása legjavát nyújtsa idén.

“Célom az, hogy a legjobb tudásomat nyújtsam az idei szezonban. Mindenki tudja, mire vagyunk képesek, és célunk természetesen az, hogy megszerezzük a bajnoki címet. Rengeteg dolog kell ahhoz, hogy ez sikerüljön, és itt nem csak kimondottan a szerencséről beszélek.”

“Azonban egyelőre erre nem gondolok: jó munkát akarok végezni a teszteken, erősen akarom kezdeni az évet, és jól akarok szerepelni az első versenyeken” – tette hozzá Raikkönen.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS