Räikkönen: A forgalom miatt nem tudtam megszerezni a pole-t - F1VILÁG.HU

Räikkönen: A forgalom miatt nem tudtam megszerezni a pole-t

HIRDETÉS
Fotó: Bahrain GP

A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen a forgalmat okolja azért, hogy nem sikerült megszereznie a rajtelsőséget a Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésén.

A „Jégember” 1 tizedmásodperccel alulmaradt csapattársával, Sebastian Vettellel szemben a szombati kvalifikáción, így a 2. helyről kezdi majd meg a bahreini versenyt.

Räikkönent az időmérő után a rádión keresztül megdicsérte Maurizio Arrivabene csapatfőnök, mire a finn dühösen annyit válaszolt: „Pontosan azt csináltuk, amit nem szerettem volna, hogy megtörténjen…”

A Ferrari versenyzője feltehetően arra utalt, hogy az időmérő edzés utolsó szakaszában forgalomba keveredett, és elmondása szerint ezért maradt alul Vettelel szemben.

„Nem volt ideális” – mondta a 2007-es év világbajnoka.

„Forgalomba keveredtem az utolsó körben. Azt gondoltam, sokat javíthatok, de elég kusza volt a vége. Mit tehetnék? A verseny holnap lesz. Nyerni akarok. Nyilván csalódott vagyok a mai eredmény miatt, de hosszú verseny lesz. Kiábrándító, mert a teljes hétvége egészen rendben volt, és az ember mindig többre vágyik.”

Arra a kérdésre, hogy számít-e számára az, hogy ezúttal nem Lewis Hamilton, hanem csapattársa, Vettel mögött lett második, így felelt: „Nem. Az lenne fontos, hogy én legyek elöl.”

Räikkönen egyébként ezen a hétvégén is kiválóan teljesített Vettelhez képest, és ugyanez volt a helyzet Ausztráliában is. Sokan emiatt úgy tartják, a finn pilótának jobban fekszik az idei Ferrari.

„Én nem mondanám. Minden autó más és más. Nem mondanám azt, hogy az új autó rosszabb, vagy jobb számomra.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!