Költségplafon-ügy

Raikkönen a gumiválasztást okolja a vereségért

Raikkönen úgy érzi, azért nem tudta megnyerni a Brit Nagydíjat, mert első kiállása alkalmával nem cseréltette le abroncsait, és a már kopott gumikkal tért vissza a pályára, nem sokkal azelőtt, hogy rázendített volna az eső.

Raikkönen úgy érzi, azért nem tudta megnyerni a Brit Nagydíjat, mert első kiállása alkalmával nem cseréltette le abroncsait, és a már kopott gumikkal tért vissza a pályára, nem sokkal azelőtt, hogy rázendített volna az eső.

A Ferrari finn versenyzője körről körre egyre közelebb került az élen haladó Lewis Hamiltonhoz a verseny első etapjában, és egymást követve érkeztek meg a boxba első kiállásukra.

Miközben Hamilton új gumikat kapott, addig Raikkönen autóján rajtahagyták a használt abroncsokat, ami végzetes döntésnek bizonyult, ugyanis nem sokkal később rázendített az eső, és a kopott gumikon esélye sem volt tartani a lépést ellenfeleivel.

Hirdetés
 

A Ferrari finn versenyzője körönként hat-hét másodperccel volt lassabb az új gumikon futóknál, így rengeteg időt vesztett, mielőtt újból kiállt volna a boxba.

Raikkönen végül áthámozta magát a mezőnyön, és a negyedik helyen zárt, ám úgy gondolja, nem volt olyan vészes a mai napja, mint azt egyesek gondolják, mert csak egyetlen hiba miatt nem tudta megszerezni a győzelmet Silverstone-ban.

“Mindössze egyetlen hibát követtünk el, ami nem más volt, mint az, hogy rossz gumit választottunk” – mondta Raikkönen a riportereknek a verseny után Silverstone-ban. “Egyáltalán nem számítottunk arra, hogy esni fog, így az első kiállásom alkalmával fent hagytuk az autón a régi gumikat.”

“Egészen addig a pontig minden esélyünk megvolt arra, hogy megnyerjük a futamot. Azonban a hibás döntésért komoly árat fizettünk, de legalább pontokat szereztünk” – magyarázta Raikkönen, aki elárulta, hogy bár csapata döntése volt a használt abroncsok megtartása, nem hibáztatja mérnökeit.

“Mindenki a csapat tagja, így közösen hozzuk meg a döntéseket. Általában ezek bejönnek, de vannak olyan helyzetek, amikor rosszul sülnek el, ahogy az a mai versenyen is történt. Máshogyan is alakulhatott volna, és azon a ponton nagyon gyorsak voltunk. Azonban elkezdett szakadni az eső, a gumik már kopottak voltak, így nem tudtam mit tenni.”

Mindezek ellenére, Raikkönen felugrott a bajnokság élére, és az első helyen Massával illetve Hamiltonnal osztozik, ugyanis mindhármuknak azonos pontszámuk van.

Bár a világbajnoki címvédő az áprilisban megrendezett Spanyol Nagydíj óta nem szerzett futamgyőzelmet, úgy érzi, amint mellé áll a szerencse, visszatérhet nyerő formájához.

“Az elmúlt négy verseny nem volt egyszerű számomra. Egyetlen problémamentes versenyt sem teljesítettünk az elmúlt időben” – magyarázta Raikkönen. “Az elmúlt versenyen megvolt a sebességem, de műszaki problémáim adódtak. Azonban mindezek ellenére, ott vagyok az élen, így nem olyan siralmas a helyzet.”

“Biztos vagyok benne, hogy autónk képes a győzelemre, és még rengeteg verseny hátra van, így nem szabad feladni, keményen kell hajtani. Úgy gondolom, ha minden rendben lesz, akkor ismét minden esélyünk meglesz a futamgyőzelmekre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Raikkönen a gumiválasztást okolja a vereségért
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!