Räikkönen: A hiba után meg kellett próbálnom valami mást - F1VILÁG.HU

Räikkönen: A hiba után meg kellett próbálnom valami mást

HIRDETÉS
Kimi Räikkönen, Ferrari, Spanish Grand Prix 2018,

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen azt mondja, a Q3 elején elkövetett hibája miatt kockáztatták meg végül azt, hogy feltették a lágy gumikat a második nekifutásra.

Räikkönen számára nem indult jól a kvalifikáció utolsó etapja, első gyorskörében ugyanis már az 1-es kanyarban hibázott. Ezután csapatával közösen úgy döntött, második mért körére nem a szuperlágy, hanem a lágy gumikat rakják fel.

A Ferrari versenyzője végül a 4. rajthelyet szerezte meg, hátránya viszont közel fél másodperc lett az élen végző Lewis Hamiltonhoz képest, és csapattársától, Sebastian Vetteltől is 3 tizeddel elmaradt.

„A hiba után ki akartam próbálni valami mást” – magyarázta Räikkönen az időmérő után.

„Nem volt sok vesztenivalóm, szóval úgy gondoltam, megpróbálom. A lágy gumik ugyanis elég jók voltak a Q2-ben.”

Räikkönen azt mondja, a szuperlágy gumik – melyek a teljes mezőnynek komoly fejtörést okoztak a hétvége során – továbbra is kihívás elé állítják a Ferrarit, és ennek egyik oka lehet az, hogy a Pirelli erre a hétvégére vékonyabb futófelülettel érkezett.

„Küszködtünk a gumik működtetésével, nem ez volt a legsimább időmérőnk” – mondta a finn.

„Egy kicsit csalódott vagyok, de lehetett volna rosszabb is.”

„Változtattak egy kicsit a gumikon valamilyen okból. Nem ugyanolyanok, mint az elmúlt versenyeken. Nem volt rossz a helyzet, de több körre volt szükségünk. Szóval nehéz volt – de amint elkezdtek működni, rendben voltunk.”

Hirdetés

Bár a Ferrarinak eddig nem okozott problémát a szuperlágy gumik működtetése, ezúttal úgy tűnik, riválisuk, a Mercedes jobban boldogult.

„Történt már ilyen korábban is” – folytatta Räikkönen.

„Nyilván csak itt, Silverstone-ban és Franciaországban lesznek a vékonyabb futófelületű gumik, ez pedig mindenkit érint. De néha valakinek jobban fekszik, mint a másiknak. Sok apró dolgon múlik.”

„Kicsit ismeretlen a helyzet, amikor elkezdünk körözni, nem teszünk meg vele többszáz kört, hogy kiismerjük. Nincs beleszólásunk a dologba, és azt is nehéz megmondani, mi lenne, ha az eddigi gumik lennének itt. Vajon más lenne a helyzet? Talán nem, talán igen…”

[su_service title=”Kapcsolódó cikk:” icon=”icon: sticky-note” size=”20″]

Vettel már a rajtnál megszorongatná a Mercedeseket – F1VILÁG

Nem sikerült sorozatban negyedszer is pole pozíciót szereznie Sebastian Vettelnek, a német azonban nem csalódott, elmondása szerint ugyanis a Ferrari versenytempója elég jó lehet a győzelemhez vasárnap. Utoljára 2004-ben fordult elő, hogy a Ferrari sorozatban négy rajtelsőséget szerzett a Forma-1-ben, akkor Michael Schumacher és Rubens Barrichello segítették ehhez az olasz istállót.

[/su_service]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!