Räikkönen a jövőjéről nyilatkozott Monzában - F1VILÁG.HU

Räikkönen a jövőjéről nyilatkozott Monzában

HIRDETÉS
Kimi Räikkönen

Miközben a legfrissebb sajtóhírek szerint eldőlt, hogy a Ferrari Forma-1-es csapata 2019-ben a Sebastian Vettel – Charles Leclerc párossal vág neki a világbajnoki küzdelmeknek, Kimi Räikkönen továbbra is meglehetősen szűkszavúan nyilatkozik jövőjéről. Az F1VILÁG arról kérdezte a korábbi bajnokot, milyen lehetőségei vannak a jövő évre.

A monzai paddockban vasárnap arról szóltak a hírek, a Ferrari új elnöke, John Elkann az Olasz Nagydíj hétvégéjén, szombaton végleg eldöntötte, az idei szezon végén megválik Kimi Räikkönentől, kinek helyét Charles Leclerc veheti majd át – hivatalos bejelentés azonban mindezidáig nem történt.

Ez volt egyébként a néhány héttel ezelőtt elhunyt Sergio Marchionne akarata is, aki Leclerckel állítólag már korábban megállapodott. Sőt, német lapértesülések szerint a monacói tehetség már Belgiumban átvehette volna Räikkönen helyét.

A 2007-es év legjobbja az Olasz Nagydíj időmérő edzésén pole pozíciót szerzett, ezt azonban nem sikerült győzelemre váltania – a Ferrari hazai versenyén 2. lett.

Miután hétvégén elterjedt, hogy Räikkönennek távoznia kell a Ferraritól, az F1VILÁG a futam után meg is kérdezte a „Jégembert” a fejleményekről.

Mivel tisztában voltunk azzal, hogy amíg nincs hivatalos bejelentés, a finn meglehetősen szűkszavú lesz, arra voltunk inkább kíváncsiak, vannak-e egyéb lehetőségei az F1-ben maradásra.

„Opciók mindig lesznek. Az életben úgy általában…” – válaszolta kérdésünkre Räikkönen.

„Attól függ, az ember mit akar csinálni. Sok mindenen múlik. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, ennyi az egész.”

Bár nyíltan nem mondta ki, Räikkönen jó eséllyel befejezi Forma-1-es pályafutását, ha a Ferrari nem ajánl neki szerződést a 2019-es évadra. Ez persze nem jelenti azt, hogy a finn pilótát nem látjuk újra versenyautóban, hiszen könnyen lehet, hogy más kategóriában kipróbálja magát…

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!