Friss hírek

Räikkönen a kigyulladt motorról: egyébként is kicseréltük volna

Kimi Raikkönen, az Alfa Romeo versenyzője számára izgalmasan alakult az F1-es Abu Dhabi Nagydíj második szabadedzése, nem sokkal a tréning vége előtt ugyanis kigyulladt az autója.

Piros zászlóval kellett megszakítani az Abu Dhabi Nagydíj második szabadedzését, miután Räikkönen autója lángra kapott. A csapat tájékoztatása szerint szerencsére addigra már rengeteg adatot sikerült szerezniük, ami alapján fel tudnak készülni a hétvégére. 

Räikkönen az első szabadedzésen a 10. helyen zárt, míg a második trénigen a 14.-ként végzett. 

„Az autót jó érzés volt vezetni, legalábbis figyelembe véve az eltérő körülményeket az első és a második szabadedzésen.”

„Ahogyan mindig, most is van tér a fejlődésre, és ezen dolgozni fogunk ma éjjel. Nem tudtunk túl sok kört teljesíteni magas üzemanyagszinttel a problémánk miatt.”

Räikkönen maga is részt vett a tűzoltásban, és még jó ideig az autója mellett maradt, megvizsgálva azt több alkalommal is. 

„Természetesen ez nem ideális, de legalább olyan motorral és váltóval történt, amit mindenképp kicseréltünk volna. Nyilván sok munka vár a srácokra a garázsban, de holnapra minden rendben kell legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!