Friss hírek

Raikkönen: A McLaren az egyetlen reális opció

Kimi Raikkönen bevallotta, hogy egykori csapata, a McLaren az egyetlen reális választási lehetőség számára, ha úgy dönt, folytatni szeretné pályafutását a Forma-1-ben.

Kimi Raikkönen bevallotta, hogy egykori csapata, a McLaren az egyetlen reális választási lehetőség számára, ha úgy dönt, folytatni szeretné pályafutását a Forma-1-ben.

A finn pilótának egyelőre nincs helye a jövő évi rajtrácson, miután jelenlegi csapata, a Ferrari már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy Fernando Alonso veszi át a helyét 2010-ben.

Raikkönent az elmúlt hetekben a Toyotával, és a McLarennel is kapcsolatba hozták, ám maga az érintett elárulta, hogy amennyiben a maradás mellett dönt, csakis egykori csapata jöhet szóba számára.

“A Toyotáról még csak nem is beszéltünk” – mondta az egykori világbajnok a finn MTV3-nak. “Ha forma-1-es autót akarok vezetni, akkor a McLaren az egyetlen választás. Néhány napon belül tisztulhat a kép.”

Raikkönent természetesen a csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatón sem kímélték, és egymás után tették fel neki a jövőjével kapcsolatos kérdéseket, melyekre visszafogottan, és néhány mondatban választolt.

Elmondta, hogy a Forma-1-en kívül vannak más lehetőségei, mint például a rali, sőt még az is elképzelhető, hogy egy évet kihagy és pihenőre vonul, ahogy azt honfitársa, Mika Hakkinen is tette a 2001-e szezon végén, aki azt követően már soha nem tért vissza a királykategóriába.

“Valójában van néhány különböző lehetőségem, és most mérlegelünk, megnézzük, hogy melyik a legjobb közülük, és aztán döntés hozok” – magyarázta. “A rali is egy ilyen lehetőség, azonban úgy értem, hogy nem csak a Forma-1 és a rali jöhet szóba.”

Arra a kérdésre, hogy igazak-e a hírek, melyek szerint egy év pihenőre vonulhet, Kimi a következőket válaszolta: “Megtehetem, ha akarom. Azt csinálok, amit csak akarok, de ahogy azt már elmondtam, még nem hoztam meg a döntést a jövőmet illetően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!