Räikkönen: A Saubernél minden adott egy nagyszerű autó építéséhez - F1VILÁG.HU

Räikkönen: A Saubernél minden adott egy nagyszerű autó építéséhez

HIRDETÉS
Fotó: Pirelli

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen szerint új csapatánál, a Saubernél minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy egy „nagyszerű” autóval rukkoljanak elő 2019-ben.

A finn versenyző az idei szezont követően távozott a Ferraritól, a következő két évben pedig a Saubernél folytatja az F1-es versenyzést.

Räikkönen ma, az oroszországi Szentpéterváron veszi át az FIA díjátadóján a vb-bronzéremért járó elismerést, újságíróknak nyilatkozva pedig pénteken elárulta, magabiztosan várja az új idényt.

„Izgatott vagyok. Nyilván más lesz, mivel ugyan versenyeztem már a Saubernél, de sok új ember van most” – fogalmazott a finn.

„Megvan minden eszközük, kiváló szélcsatornájuk, és minden más, ami ahhoz kell, hogy nagyszerű autót építsenek. A Ferrari motorjait használjuk, szóval tudjuk, mit fogunk kapni.”

„Nem látom okát annak, miért ne tudnánk jó munkát végezni. De majd jövőre kiderül. Számomra fontos volt, hogy vezessem az autót és lássam, hogy van-e bármi, amit meg kell oldanunk, de elég simán ment a dolog.”

Fotó: Alfa Romeo Sauber

Räikkönen a szezonzárót követően, a Pirelli abu dhabi gumitesztjén vezette a Sauber idei autóját, és bár a teljesítményt tekintve bőven van különbség a svájci istálló versenygépe, valamint a Ferrari idei autója között, a finn azt mondja, nem volt teljesen más élmény vezetni.

„Nagyon hasonló volt ahhoz, amit megszoktam. Más autó volt, kicsit másképp is néz ki, de őszintén szólva nem volt teljesen más érzés.”

„Csak a gumikat teszteltük, a beállításokon nem igazán dolgoztunk, csak futottuk a köröket és próbáltuk látni, mi a helyzet. Első tapasztalatnak rendben volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!