Räikkönen: A Saubernél több lehetőség lesz a „puszta versenyzésre” - F1VILÁG.HU

Räikkönen: A Saubernél több lehetőség lesz a „puszta versenyzésre”

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Kimi Räikkönen a 2019-es szezonban már a Sauber csapatánál bizonyíthat: a 2007-es év F1-es világbajnoka alig várja az új kihívásokat.

Räikkönenről nem titok, hogy nehezére esik minden PR-esemény, sajtótájékoztató, és már több alkalommal is elmondta, hogy az egyetlen dolog, amit szeret a Forma-1-ben, az a versenyzés. 

A finn pilóta bízik benne, hogy a Sauber istállónál idén lehetősége lesz arra, hogy többet foglalkozhasson a puszta versenyzéssel.  

„Már nagyon várom” – mondta Räikkönen. „Sok szempontból teljesen más lesz, de a cél ugyanaz lesz. Itt többet foglalkozhatok pusztán a versenyzéssel.

„Remélhetőleg kiderül majd, hogy jó lesz mindannyiunk számára – ez a cél.”

„Azt hiszem, ez az, amit tenni fogunk, de talán nincs igazam. Viszont jó érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, ezért fogadtam el azt, hogy visszajöjjek ide.”

A 39 éves pilóta tisztában van vele, hogy a Sauberrel a középmezőnyben kell majd harcolnia, így teljesen más kihívásokkal kell majd szembenéznie, mint a Ferrarinál.

„Nyilvánvalóan más kihívás lesz, de élvezem, szóval ezért élek a lehetőséggel” – mondta a finn. „Ha megkérdeznétek pár embert, hogy hogyan fognak alakulni a dolgok, mindenki más véleményen lenne. De majd meglátjuk, a legjobbat fogjuk nyújtani, és azt hiszem, megvan az esélyünk, hogy remek dolgokat vigyünk véghez.

„Hogy ez hova visz majd minket, ki tudja. Meglátjuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!