Räikkönen: A Saubernél több lehetőség lesz a „puszta versenyzésre”

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Kimi Raikkonen, Alfa Romeo Sauber F1 Team at Formula One Testing, Day One, Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE, Tuesday 27 November 2018. Räikkönen

Kimi Räikkönen a 2019-es szezonban már a Sauber csapatánál bizonyíthat: a 2007-es év F1-es világbajnoka alig várja az új kihívásokat.

Räikkönenről nem titok, hogy nehezére esik minden PR-esemény, sajtótájékoztató, és már több alkalommal is elmondta, hogy az egyetlen dolog, amit szeret a Forma-1-ben, az a versenyzés. 

A finn pilóta bízik benne, hogy a Sauber istállónál idén lehetősége lesz arra, hogy többet foglalkozhasson a puszta versenyzéssel.  

„Már nagyon várom” – mondta Räikkönen. „Sok szempontból teljesen más lesz, de a cél ugyanaz lesz. Itt többet foglalkozhatok pusztán a versenyzéssel.

„Remélhetőleg kiderül majd, hogy jó lesz mindannyiunk számára – ez a cél.”

„Azt hiszem, ez az, amit tenni fogunk, de talán nincs igazam. Viszont jó érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, ezért fogadtam el azt, hogy visszajöjjek ide.”

A 39 éves pilóta tisztában van vele, hogy a Sauberrel a középmezőnyben kell majd harcolnia, így teljesen más kihívásokkal kell majd szembenéznie, mint a Ferrarinál.

„Nyilvánvalóan más kihívás lesz, de élvezem, szóval ezért élek a lehetőséggel” – mondta a finn. „Ha megkérdeznétek pár embert, hogy hogyan fognak alakulni a dolgok, mindenki más véleményen lenne. De majd meglátjuk, a legjobbat fogjuk nyújtani, és azt hiszem, megvan az esélyünk, hogy remek dolgokat vigyünk véghez.

„Hogy ez hova visz majd minket, ki tudja. Meglátjuk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS