Räikkönen: A sérülés fosztott meg a pontszerzéstől

Kimi Räikkönen elmondása szerint a Lewis Hamiltonnal, Fernando Alonsóval és Sebastian Vettellel történt ütközéséből adódó sérülések miatt nem tudott pontot szerezni a Német Nagydíjon.


Kimi Räikkönen elmondása szerint a Lewis Hamiltonnal, Fernando Alonsóval és Sebastian Vettellel történt ütközéséből adódó sérülések miatt nem tudott pontot szerezni a Német Nagydíjon.

A Ferrari finn pilótája kétszer is szendvicsbe került a futam során, és mindkét alkalommal megsérült autójának első szárnya.

Először a 12. körben koccant, mikor Hamilton egy csapásra Raikkönent és a Red Bull ausztrál pilótáját, Daniel Ricciardót is megelőzte a nyolcadik helyért vívott csatában a visszafordítóban, majd ugyanezen a helyen szintén sérült autója, mikor Vettel és Alonso szendvicsbe fogta kiállásuk után friss gumikon.

Räikkönen elmondta, hogy az első szárny megsérülése miatt drasztikusan megnőtt a gumikopás mértéke, így agresszív stratégiája nem működött – ami arról szólt, hogy második etapjára a szuperlágy abroncsokat tetette fel.

„Azt gondoltuk, hogy ez a megfelelő stratégiai választás, de kétszer is ütköztem, két autó közé szorultam, és megsérült az első szárnyam. A véglap levált az autóról” – mondta a finn.

„Ez nem segített, teljesen kinyírtam a gumikat. Az abroncsok rendben voltak, kivéve a bal elsőt, ami nagyon gyorsan kopott a leszorítóerő hiánya miatt. Éppen ezért nem tudtam annyit körözni a szuperlágy keverékeken, mint szerettem volna, és az autó teljesítménye is visszaesett a sérülés miatt.”

Räikkönen azt is elmondta, hogy nem hibáztat senkit az ütközések miatt.

„Rendben volt, de mikor középen vagy, nincs hova menned” – magyarázta. „Kicsit beszitált az autó, és összeértünk. Nem volt nagy ütközés, de elég volt ahhoz, hogy megsérüljön az első szárny. Nem tudtam balra húzni, mert azon az oldalamon is volt egy autó.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS