Raikkönen a végsőkig harcol majd a vb-címért - F1VILÁG.HU

Raikkönen a végsőkig harcol majd a vb-címért

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen kijelentette, egészen addig harcolni fog az idei bajnoki címért, míg matematikai esélye lesz a végső győzelemre. A Ferrari finn pilótája azt is bevallotta, pályafutása eddigi legfájdalmasabb versenyét teljesítette Monzában.

Kimi Raikkönen kijelentette, egészen addig harcolni fog az idei bajnoki címért, míg matematikai esélye lesz a végső győzelemre. A Ferrari finn pilótája azt is bevallotta, pályafutása eddigi legfájdalmasabb versenyét teljesítette Monzában.

Raikkönen bajnoki esélyei tovább romlottak, miután a múlt héten kettős győzelmet aratott a McLaren Monzában. A finn versenyző, akinek nyakfájdalmai voltak a versenyen szombat délelőtti balesete miatt, négy futammal a szezon vége előtt tizennyolc ponttal van lemaradva a listavezető Lewis Hamilton mögött a bajnokságban.

Kimi azonban ígéretet tett, egészen addig nem adja fel a küzdelmet, amíg matematikai esélye lesz a bajnoki cím megszerzésére.

“Egészen addig harcolunk, míg azt a számok lehetővé teszik számunkra” – mondta Raikkönen a hétvégi Belga Nagydíj előtt. “Nem adjuk fel a küzdelmet. Júliusban eredményes tesztet teljesítettünk Spa-Francorchamps-ban, és száz százalékosan fit vagyok, pedig a múlt heti verseny után sok fájdalomcsillapítót kaptam. Úgy érzem, már kipihentem magam, így készen állok a hétvégére.”

“Szeretem a pályát, ahol a hétvégén versenyezni fogunk. Mindig is szerettem itt versenyezni, és a legutóbbi átalakítások is tetszenek. Vannak gyors és komoly kihívást tartogató kanyarjai, ahol kijöhet az F2007-es fantasztikus ereje. Mindent megteszünk a győzelem érdekében. Már kétszer állhattam a dobogó legmagasabb fokán Belgiumban, és vasárnap is ott akarok ünnepelni.”

Raikkönen számára nem végződött túlzottan jól a hétvégi Olasz Nagydíj, ugyanis szombati balesete miatt komoly nyakfájdalmai voltak a versenyen. A finn pilóta bevallotta, pályafutása eddigi legfájdalmasabb versenyét teljesítette a Ferrari hazájában.

“Még mindig nem tudom, hogy mi is történt pontosan. Megérkeztem az Ascari sikánhoz, a sebességem körülbelül 300 km/h volt. A hátsó kerekek blokkoltak, az autó hátulja elvesztette tapadását, és ahelyett, hogy balra kanyarodott volna, kitört jobbra” – magyarázta Kimi. “Egyszerűen semmit nem tudtam tenni, csak vártam a becsapódást. A telemetria semmiféle meghibásodást nem mutatott. Kemény volt az ütközés, de ennek a hatását, ahogy az ilyenkor lenni szokott, csak másnap éreztem, és sajnos az a verseny napja volt.”

“Nagyon fájt a nyakam. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy rendben legyek, de nem volt elég időnk erre. Kétségtelen, hogy ez volt pályafutásom eddigi legfájdalmasabb versenye. Nehéz vezetni, mikor egyszerűen képtelen vagy tartani a nyakad a fékzónákban. Éppen ezért a szokottnál óvatosabban kellett megtámadnom a kanyarokat, ami időveszteséget jelentett számomra. Azonban néhány nappal később már minden rendben van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!