Räikkönen: A versenytempónk nincs messze a Mercedesétől

Kimi Räikkönen, a Ferrari pilótája úgy gondolja, habár ma számos problémával kellett megküzdeniük, az autójuk versenytempója még a Mercedeshez képest is jónak mondható.


Kimi Räikkönen, a Ferrari pilótája úgy gondolja, habár ma számos problémával kellett megküzdeniük, az autójuk versenytempója még a Mercedeshez képest is jónak mondható.

Räikkönen a rajtnál bonyolódott incidensbe a két újonccal, Carlos Sainzcal és Felipe Nasrrel, így meg is sérült a Ferrari, ami nagy hatással volt a finn versenyére.

„Sainz a hátsó kerekemnek ment neki, majd a Sauberrel ütköztem, ami miatt az első szárnyam sérült meg.”

A Ferrari versenyzője végül nem tudta befejezni a versenyt, ugyanis mindkét bokszkiállásánál probléma volt a bal hátsó kerék felhelyezésével, a második alkalommal pedig rászólt a csapat, hogy állítsa le az autót a rosszul rögzített kerék miatt.

Räikkönen a problémák miatt természetesen csalódott, azonban az autó teljesítményével ¬– ahogyan a hétvégén korábban többször is hangsúlyozta – továbbra is elégedett, sőt, a versenytempót kifejezetten jónak tartja még a Mercedeshez képest is.

„Nem vagyok túl boldog, de továbbra is úgy gondolom, hogy versenytempót tekintve nem vagyunk túl messze a Mercedestől” – mondta a finn. „Nyilvánvalóan ez függ a versenytől és attól is, hogy ők mit csinálnak, a mi dolgaink pedig nem a legjobb módon haladtak ma. Biztos vagyok benne, hogy elöl harcolhatunk, szóval az időmérőn kell javítanunk.”

Habár a rajtnál megsérült a Ferrari, a 35 éves pilóta szerint a tempóra így sem lehetett panasz a futam során, ezért véleménye szerint a későbbiekben mindenképpen az időmérős eredményeken kell javítaniuk.

„A sebességünk megvolt a dobogóhoz, még úgy is, hogy voltak incidensek a rajtnál. A futam végén a Williamsszel is harcban állhattunk volna, de ez már nem történt meg. Úgy gondolom, ha az időmérőn jó lenne az autónk, akkor [a versenyen is] jobb eredményt tudnánk elérni.”

„A sérülések ellenére az autó gyors volt. Azt hiszem, hogy a Ferrari jó a futamokon, egy gyors autó, és véleményem szerint vasárnap kisebb a lemaradásunk, mint az időmérőn. Ma túl sok volt a probléma és sajnos nem tudtuk befejezni a versenyt.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!