Räikkönen: Akár a top 10-be is bekerülhettem volna! - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Akár a top 10-be is bekerülhettem volna!

HIRDETÉS
Idén először verekedte be magát az időmérő edzés második szakaszába [Q2] Kimi Räikkönen, a finn pedig úgy véli, akár még a legjobb 10-be is bekerülhetett volna, ha marad elég lágy gumija.
b07 RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, action during the Formula 1 Aramco Gran Premio De Espana 2020, Spanish Grand Prix, from August 14 to 16, 2020 on the Circuit de Barcelona-Catalunya, in Montmelo, near Barcelona, Spain - Photo Xavi Bonilla / DPPI

Räikkönen végül a 14. helyről rajtolhat majd a Spanyol Nagydíjon, a kvalifikáció után pedig rendkívül elégedetten nyilatkozott, elmondása szerint ugyanis az autó rengeteget fejlődött.

„Határozottan pozitív napunk volt: az autó sokkal jobbnak tűnt, ez pedig megadta az önbizalmat ahhoz, hogy úgy vezessem, ahogy szeretném” – mondta a finn versenyző.

„Sikerült bejutnunk a Q2-be, és még többet is elérhettünk volna, de nem volt már több garnitúra lágy gumik, szóval a közepes keveréket kellett használnunk.”

„Akár még a Q3-ért is harcban lehettünk volna, de most ezzel is elégedettnek kell lennünk. Megvolt a tempónk, és remélhetőleg innen el tudunk indulni!”

A 2007-es év legjobbja természetesen szeretne pontokat szerezni vasárnap.

„Jó irányba haladunk, és tudjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy pontokat szerezzünk vasárnap: gyorsabbnak kell lennünk az előttünk lévőknél.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!