Räikkönen: Akár utolsók is lehetnénk…

07 RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, United States of America Grand Prix from november 1 to 3 in Austin, Texas, USA - Photo Francois Flamand / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Nem sikerült pontot szereznie a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon Kimi Räikkönennek: a finn csak 11. lett Austinban, elmondása szerint pedig ennyi erővel lehetett volna akár utolsó is.

A 2007-es év világbajnoka a nyári szünet előtti Magyar Nagydíj óta nem tudott pontot szerezni, és bár a múlt hétvégi verseny első felében a top 10-ben autózott, végül nem jött össze a pontszerzés.

Amikor a finnt a futam után arról kérdezték, az Alfa Romeo küszködése a gumikkal rejtve maradt-e az időmérőn, így felelt: „Ha megnézzük az előző versenyeket, kétségtelen, hogy most voltam a legerősebb hosszú idő óta.”

„De nyilvánvaló, hogy a 11. helyért nem jár semmi, úgyhogy akár lehetnénk utolsók is… Semmi különbség nincs – ezért kiábrándító. Nyilván van sok pozitívum is, de a végeredmény attól még ugyanaz.”

„Az első kör rendben volt, de nem volt meg a tempó ahhoz, hogy abban a pozícióban maradjak. Meg tudtam előzni [Kevin] Magnussent, de egyszerűen hiányzott a tempó, szóval jobban kellett használnunk a gumikat, mint a többieknek, hogy tartsuk a lépést.”

„Így nyilván hamarabb ki is fogytunk belőlük. De alapvetően a tempó az, ami hiányzott. Legalább harcban voltunk, de még így is kiábrándító a 11. hely.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS