Friss hírek

Räikkönen: Amíg motivált vagyok, maradok az F1-ben!

A Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen azt mondja, továbbra sem döntött még arról, hogy marad-e a száguldó cirkuszban, ha lejár jelenlegi szerződése. A finn elárulta, az biztos, hogy a kényszerpihenőt nem szimulátorozással fogja eltölteni.

Valódi versenyek híján a Forma-1 virtuális versenyekkel igyekszik szórakoztatni a rajongókat, ezeken a mezőny több versenyzője – köztük Charles Leclerc, Alexander Albon és Lando Norris – is részt vesz.

Sőt, nemrég Sebastian Vettel is rendelt magának egy szimulátort, szívesen kipróbálná ugyanis magát a virtuális térben. A némettel jó baráti kapcsolatot ápoló Kimi Räikkönen azonban nem vágyik ilyen szórakozásra.

„Én inkább megvárom az igazi versenyzést” – mondta a 40 éves finn a Corriere della Sera című lapnak.

Räikkönen korábban elismerte azt is, még az F1-es csapatok szimulátoraiért sem rajong.

„Nem arról van szó, hogy nem szeretem, de elrepülni Olaszországba csak azért, hogy szimulátorba üljek… Én más okból jöttem ebbe a sportágba!”

„Egyébként egy csapat szimulátora nagyon komplex – teljesen más, mint egy otthoni szimulátor.”

Räikkönen azt mondja, bár a koronavírus-járvány miatt most csúszik a szezon, nem döntötte még el, hogy aktuális szerződése lejárta után marad-e az F1-ben. A finn kontraktusa 2020 végéig szól az Alfa Romeónál.

„Nem. Várjuk meg, amíg elkezdődik és véget ér ez a szezon, aztán majd meglátjuk. Egy ponton majd értékelem a helyzetet, és levonom a konzekvenciákat. Eddig semmi sem változott.”

Arra a kérdésre, hogy meddig fog az F1-ben maradni, Räikkönen hozzátette: „Amíg jól érzem magam, és motivált vagyok. És jelenleg motiváltabb vagyok, mint valaha!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!