Raikkönen attól tart, hogy esőben jobb a McLaren - F1VILÁG.HU

Raikkönen attól tart, hogy esőben jobb a McLaren

Kimi Raikkönen bízik benne, hogy a meteorológusok tévednek, és az előrejelzésekkel ellentétben nem lesz eső a hétvégén megrendezésre kerülő Német Nagydíjon, ahol a Ferrari visszavágna a McLarennek az elmúlt futamon elszenvedett vereségért.

Kimi Raikkönen bízik benne, hogy a meteorológusok tévednek, és az előrejelzésekkel ellentétben nem lesz eső a hétvégén megrendezésre kerülő Német Nagydíjon, ahol a Ferrari visszavágna a McLarennek az elmúlt futamon elszenvedett vereségért.

Szakértők szerint az F2008-as sokkal kíméletesebben bánik az abroncsokkal, mint a rivális McLaren idei versenygépe, így nem csak egyenletesebb teljesítményre képes a versenyeken, hanem a gumik kopásának mértéke is kisebb a melegben.

Azonban ennek folyományaként a McLaren MP4/23-as modell – amely agresszívebben bánik az abroncsokkal – nagyobb hőt tud generálni a gumikban egy kör alatt, így versenyképesebb a hűvösebb időben.

És éppen ezért szeretné Raikkönen, hogy meleg legyen Hockenheimben, bár az előrejelzések szerint jó esélye van az esőnek.

“Bízom benne, hogy meleg lesz, ahogy az lenni szokott a Hockenheimben” – mondta Raikkönen a csapat előzetesében. “Autónk kiválóan teljesít a nagy melegben, és a gumikopás mértéke sem túl nagy. Éppen ezért bízom benne, hogy meleg lesz a hétvégi megmérettetésen.”

“Nem könnyű az előzés, de az időmérő nem befolyásolja olyan nagymértékben a verseny végeredményét, mint más pályákon. Azonban természetesen sokkal könnyebb az ember dolga, ha az első sorból rajtolhat.”

Annak ellenére, hogy az elmúlt versenyeken nem sok babér termett számára, Raikkönen abszolút optimistán látja bajnoki esélyeit.

“Ahogy azt mindig is mondtam, a bajnokság még teljesen nyitott” – magyarázta a finn pilóta. “Az elmúlt három versenyen akár nyerhettem is volna, de mindig közbejött valami, ami miatt erről le kellett mondanom. Ilyen a versenyzés, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét felállhatok a dobogó legmagasabb fokára.”

“Minden egyes pont nagyon fontos, ahogy azt a tavalyi évben is láthattuk. Három versenyző áll a bajnokság élén, míg a negyedik mindössze két ponttal van lemaradva mögöttük. Ez egy nagyon érdekes helyzet.”

“Az elmúlt héten elvégeztünk egy tesztprogramot ezen a pályán, és elégedettek voltunk a látottakkal. Kipróbáltunk néhány új elemet, de továbbra is nagyon szoros a mezőny. Úgy gondolom, hogy a Ferrari versenyképes lesz, és harcba szállhat a győzelemért a hétvégi versenyen. Jó érzéseim vannak az F2008-assal kapcsolatban” – tette hozzá Raikkönen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!