Friss hírek

Räikkönen: Az a cél, hogy pontokért harcoljunk

Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője jobb versenyre számít a Forma-1-es Stájer Nagydíjon, és bízik benne, hogy ezúttal pontokért harcolhatnak.

Az Osztrák Nagydíj nem úgy alakult Räikkönen számára, ahogy szerette volna: a finn versenye balesettel ért véget, miután kerekét rosszul rögzítették, és az egyszerűen lerepült. 

Az Alfa Romeo teljesítménye egyébként is elmaradt a várakozásoktól: Räikkönen azonban az első két szabadedzés alapján úgy érzi, sikerült előrelépéseket tenniük. 

A finn a második tréningen ugyan csak a 13. helyet érte el, úgy érzi, javult a teljesítményük. 

„Összességében elégedettebbek lehetünk azzal, ahogy a dolgok eddig alakultak” – mondta Räikkönen. „Megértettük az autó működését, és egy kicsit jobb, úgy érzem, hogy tettünk egy előrelépést.” 

„Természetesen az edzés semmit nem jelent, de reméljük, hogy ez egy jobb hétvége lesz. Kulcsfontosságú lesz, hogy célba érjünk, különben egy újabb elveszett verseny lehet, de a cél az, hogy erősebbek legyünk és a pontokért harcoljunk.”

„Minden területen jobbnak kell lennünk. Nem volt rossz érzésem az egyensúllyal kapcsolatban, most egyszerűen hiányzott a jó köridő. Az volt a benyomásunk, hogy nem hoztuk ki a legtöbbet az autóból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!