Bahreini Nagydíj
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, portrait during the Formula 1 DHL Turkish Grand Prix 2020, from November 13 to 15, 2020 on the  Intercity Istanbul Park, in Tuzla, near Istanbul, Turkey - Photo Florent Gooden / DPPI

Räikkönen: Az a néhány plusz kör a 3. edzésen kulcsfontosságú volt

Räikkönen: Az a néhány plusz kör a 3. edzésen kulcsfontosságú volt

Idén először mindkét Alfa Romeo továbbjutott a Q3-ba a Török Nagydíj időmérő edzésén: Kimi Räikkönen a 8., Antonio Giovinazzi pedig a 10. rajtpozíciót szerezte meg.

Az idei évben eddig nem remekelt az Alfa Romeo, a csapat mindössze 8 pontot szerzett (Räikkönen és Giovinazzi is 4-4-et), így igazi siker az istálló számára, hogy a Török Nagydíj időmérőjén mindkét pilóta bejutott a top 10 közé. 

Végül Räikkönen a 8., Giovinazzi pedig a 10. helyen végzett – a finn szerint kulcsfontosságú volt az, hogy a 3. szabadedzésen néhány plusz kört megtettek a vizes pályán. 

„Délelőtt őrületesen szenvedtünk, aztán szerencsére megpróbáltunk elvégezni néhány módosítást, és beletettünk még néhány kört, pedig szörnyű körülmények voltak, és ez segített picit az időmérőn” – mondta Räikkönen. 

„Így még mindig nem a legjobb érzés vezetni, de legalább mindenki számára ugyanaz a helyzet, és nem voltunk túl rosszak. Előnyünkre vált, hogy ilyen körülmények között köröztünk a pályán.

„Könnyű volt megforogni, el is vesztettem az uralmat az autó felett, amikor egyszer kifelé mentem a bokszból, de végül sikerült a legjobbat kihozni belőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!