Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Räikkönen az egykörös tempón javítana Imolában

Az időmérős tempón kell javítania az Alfa Romeo csapatának a hétvégi Emilia Romagna Nagydjíon, hogy ismét esélyük legyen a pontszerzésre – mondja Kimi Räikkönen, aki azon kevesek közé tartozik a Forma-1-es mezőnyben, akik már versenyezhettek Imolában.

A száguldó cirkusz mezőnye 2006 után tér vissza ismét a legendás versenyhelyszínre, a korábbi világbajnok pedig még pályafutása elején 6 alkalommal is rajthoz állhatott itt.

Legjobb eredményét még 2003-ban érte el, akkor a 2. helyen ért célba a McLarennel, igaz, két évvel később a győzelemre is esélye volt, ám egy technikai probléma megfosztotta ettől.

„Jó lesz visszatérni Imolába, ez egy király pálya rengeteg történelemmel” – mondta a finn versenyző.

„Néhányan emlegetik azokat az időket, amikor az élről estem ki itt műszaki hibák miatt, viszont 2003-ban egy dobogóm is volt itt, szóval nem mindig mentek olyan szörnyen a dolgok.”

„Viszont nincs értelme a múltba merengeni, én inkább erre a hétvégére fókuszálnák. A portugáliai verseny elég élvezetes volt, főleg az első néhány kör, végül viszont pont nélkül távoztunk, szóval meg kell tennünk még egy lépést előre.”

Räikkönen szerint fontos lenne, hogy az egykörös tempón javítsanak, a versenytempó ugyanis ütőképesnek tűnik.

„Szombaton előrébb kell kerülnünk a rajtrácson, és akkor jobb esélyeink lesznek a futamon, mivel a versenytempónk nem olyan rossz. Keményen dolgozunk, és remélhetőleg sikerül újra pontot szereznünk ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!