Räikkönen az élen, fél másodperces hátrányban a Mercedes Bahreinben - F1VILÁG.HU

Räikkönen az élen, fél másodperces hátrányban a Mercedes Bahreinben

HIRDETÉS
Fotó: Bahrain GP

A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb a Forma-1-es Bahreini Nagydíj második szabadedzésén, mégsem lehet teljesen elégedett, az edzés végén ugyanis autójával megállt a pályán. Sebastian Vettel 2. lett, a Mercedesek fél másodperces hátrányban.

Mivel a második tréninget helyi idő szerint 18 órától tartották Bahreinben, az F1-es mezőny már villanyfénynél folytathatta a felkészülést a hétvége érdemi részére, a szombati időmérőre, illetve a vasárnapi versenyre.

A késői időpont miatt természetesen a hőmérsékleti viszonyok is változtak az első gyakorláshoz képest: 25-27°C-os levegő, és 30-32°C körüli aszfalthőmérséklet mellett dolgozhattak a versenyzők a szahíri pályán.

A legjobb köridőt a 2007-es év legjobbja, Kimi Räikkönen futotta meg: a finn versenyző 1 perc 29,817 másodperces idővel végzett az élen, előnye mindössze 11 ezredmásodperc lett csapattársához, Sebastian Vettelhez képest. Räikkönen mindazonáltal nem lehet teljesen elégedett, autójával ugyanis 15 perccel az edzés leintése előtt megállt a pályán – feltehetően azért, mert autójának jobb első kerekét nem rögzítették megfelelően a bokszutcában.

A két Ferrarit a két Mercedes követte a 3. és 4. helyeken: Valtteri Bottas hátránya bő fél másodperc lett, Lewis Hamiltoné pedig még ennél is több, 655 ezred. A brit versenyző látszólag küszködött egy kicsit a beállításokkal, az edzés során egyszer ki is csúszott a pályáról.

Fotó: Bahrain GP

A sormintát az 5. és 6. helyeken a Red Bull versenyzői folytatták. Max Verstappennek bőven volt mit bepótolnia, hiszen egy technikai probléma miatt a nyitóedzésen szinte semennyit nem körözött. Ezúttal eredményes programot teljesített, és végül az 5. helyen zárt, mindössze 6 ezredmásodperccel megelőzve csapattársát, Daniel Ricciardót.

A két Red Bull mögött Nico Hülkenberg (Renault) lett a 7., Pierre Gasly pedig a 8., és a top 10-ben zárt a McLaren két pilótája is Fernando Alonso – Stoffel Vandoorne sorrendben.

A Haas versenyzői ezúttal csak a középmezőnyben zártak. Romain Grosjean 11. lett, Kevin Magnussen pedig csak a 15. helyen fejezte be a gyakorlást. Kettejük közé Carlos Sainz (Renault), illetve a két Force India férkőzött be.

Fotó: Bahrain GP

A Bahreini Nagydíj programja magyar idő szerint szombaton 14 órakor folytatódik a 3. szabadedzéssel, míg az időmérőt 17 órától tartják.

Hirdetés

A második szabadedzés végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!