Räikkönen az élen, problémák a Mercedesnél - F1VILÁG.HU

Räikkönen az élen, problémák a Mercedesnél

HIRDETÉS

A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb a barcelonai teszt zárónapjának délelőttjén. A kezdetben vizes, majd később felszáradó pályán Romain Grosjean lett a második, Stoffel Vandoorne a harmadik.


A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb a barcelonai teszt zárónapjának délelőttjén. A kezdetben vizes, majd később felszáradó pályán Romain Grosjean lett a második, Stoffel Vandoorne a harmadik.

Egy korábbi megállapodás részeként a barcelonai versenypályát az első előszezoni teszt zárónapjára mesterségesen feláztatták, hogy a mezőnynek lehetősége legyen a Pirelli esőgumijainak tesztelésére is.

A 9 órás kezdés után Max Verstappen és Kimi Räikkönen rögtön pályára gurult, hogy kipróbálják az extrém esőgumikat, mindketten 1 perc 40 másodperc körüli időket futottak a katalán ringen.

2

A második óra elején aztán Verstappen az intermediate abroncsokra váltott, később pedig 1 perc 30 másodperc alá szorította idejét.

Räikkönen volt az első, aki száraz pályás gumikkal kezdett el körözni 1 órával a délelőtti gyakorlás leintése előtt, és 1 perc 25,557 másodperces idejével felülmúlta Verstappen addigi legjobbját.

A köridők aztán egyre lejjebb szorultak, Räikkönen pedig végül 1 perc 22,662 másodperces idővel lett a délelőtt legjobbja a lágy gumikat használva.

A második helyen Romain Grosjean áll a Haas versenyautójával – ő 4 tizedmásodperccel lassabb volt Räikkönennél, noha az eggyel lágyabb szuperlágy gumikat használta legjobb köre során.

A McLaren is eredményes délelőttöt tudhat maga mögött: a kezdeti problémák után végre újra körözhetett az MCL32-es. Stoffel Vandoorne 35 kört tett meg eddig, és másfél másodperces hátránnyal a 3. helyen tanyázik.

Vandoorne-t Verstappen, Sergio Pérez, Nico Hülkenberg és Antonio Giovinazzi követi.

3

Az eddig remeklő Mercedesnek nem ment simán a délelőtt: Lewis Hamilton egyáltalán nem tudott körözni elektronikai hiba miatt, így be is fejezte a tesztet erre a hétre. Nem sokkal a délelőtti gyakorlás leintése előtt Valtteri Bottas azért autóba ült, és a száraz pályán 9 kört tett meg.

A finn jelenleg a 8. helyen áll 4 másodperces hátránnyal.

A Toro Rossónál Daniil Kvyat mindössze egy installációs körig jutott, a faenzai istállónak ugyanis ki kellett cserélnie a Renault-motort az STR12-esben.

A teszt délután 14 órakor folytatódik, a pályát pedig újra feláztatják az ebédszünetben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!