Räikkönen: Az elmúlt néhány verseny csalódás volt - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Az elmúlt néhány verseny csalódás volt

HIRDETÉS
Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo F1-es versenyzője arra hívta fel csapata figyelmét, hogy a szezon első negyedévében mutatott formájukhoz kellene visszatérniük, mostanában ugyanis elmarad a teljesítmény.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait press conference during the 2019 Formula One World Championship, Russia Grand Prix from September 26 to 29 in Sotchi, Russia - Photo Antonin Vincent / DPPI

A finn versenyző utoljára a Magyar Nagydíjon tudott pontot szerezni, a szezon második felében eddig nem sikerült a top 10-ben végeznie. Räikkönen szerint az autóval is problémák vannak – habár az Orosz Nagydíjon az ő hibája volt a rajtnál történt kiugrás. 

„Az elmúlt négy verseny csalódás volt” – nyilatkozta Räikkönen. „Az első negyedévben mutatott formánkat kell visszakapnunk. Nem nagy a különbség a közvetlen ellenfeleinkhez képest, és úgy gondolom, egy olyan pályán, mint Suzuka, többet is ki tudunk majd hozni magunkból, mint az elmúlt versenyeken.”

Frederic Vasseur, a csapatfőnök egyetért versenyzőjével, de szerinte a potenciál megvan az autóban, és ha egy kicsit sikerül javítaniuk, az már a középmezőny elejére repítheti őket – ott ugyanis nagyon szoros a verseny.

„Reagálnunk kell” – nyilatkozta a szakember. „Az elmúlt három versenyből két alkalommal egy autóval sikerült pontot szereznünk, szóval ennek reális célnak kell lennie. De tudjuk, hogy az elmúlt futamból többet kellett volna kihoznunk.”

„A suzukai pálya teljesen más, mint a szingapúri, és valamivel jobban passzol a mi autónkhoz. Óriási a teljesítménynyomás a középmezőnyben, egy kis előrelépés jelentheti a különbséget a 7. és a 12. hely között.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!