Räikkönen az első kanyarra koncentrál - F1VILÁG.HU

Räikkönen az első kanyarra koncentrál

HIRDETÉS

Kimi Räikkönen számára idő előtt véget ért a szombati kvalifikáció, miután a Q2-ben megállt alatta a Ferrari – a finn így csak a 14. rajtpozíciót tudta megszerezni.


Kimi Räikkönen számára idő előtt véget ért a szombati kvalifikáció, miután a Q2-ben megállt alatta a Ferrari – a finn így csak a 14. rajtpozíciót tudta megszerezni.

A Ferrari tájékoztatása szerint Räikkönen autójában az olajnyomással akadtak problémák az időmérőn, a finn szerint azonban még alaposabban átvizsgálják, hogy mi történhetett.

„Nem tudom pontosan, hogy mi történt, elment az erő és le kellett állítanom az autót. Még túl korai megmondani, hogy mi lehetett a baj, még várnunk kell, hogy megtudjuk, pontosan mi okozta a problémát. Az autónk nagyon jó volt a hétvége során, sajnos a baj rosszkor jött, mert jobb eredményt is elérhettem volna.”

A Ferrari versenyzője elmondta, sajnálja, hogy megint balszerencse érte, ugyanis az autó teljesítménye igazán jónak ígérkezett – a probléma ellenére szerinte még korai lenne feladni, így bízik benne, hogy a holnapi versenyen szerencséjük lehet.

„Tegnap több mindent kipróbáltunk és jól választottunk a mai napra. Nyilvánvalóan tudjuk, hogy sok területen kell még fejlődnünk. A rajtpozícióm miatt trükkös versenyem lesz, de remélem, hogy a versenykörülmények a javunkra válnak. Az első kanyar nagyon fontos lesz: még akkor is, ha nem lesz könnyű megelőzni a Mercedes-motoros autókat – harcolni fogunk és a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk majd.”

Räikkönen jogosan bízhat abban, hogy sikerül jó eredményt elérniük, ugyanis az időjárás-előrejelzések szerint van esély csapadékra a holnapi versenyen, amely megbolygathatja az erőviszonyokat – emellett a finnek jócskán van tapasztalata ezen a versenypályán, ugyanis a mezőny tagjai közül egyedüliként négyszer tudott már nyerni a spái versenypályán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!