Räikkönen az erős versenytempóban bízik

Kimi Räikkönen úgy gondolja, saját hibája miatt nem végzett a harmadik pozícióban, pedig a tempója megfelelő lett volna.


Kimi Räikkönen úgy gondolja, saját hibája miatt nem végzett a harmadik pozícióban, pedig a tempója megfelelő lett volna.

A finn versenyző gyorskörén hibázott, így a harmadik helyet érő tizedmásodperceket hagyott veszni – csapattársa, Sebastian Vettel alig több mint 3 századmásodperccel előzte meg őt a negyedik helyen, Felipe Massa pedig további 3 századdal végzett Vettel előtt, ezzel szerezte meg a harmadik rajtkockát.

“Elkövettem egy nagy hibát, a harmadik kanyarban három tizedet hagytam ott, majd a következő két kanyart is elrontottam” – kezdte Räikkönen. “A kör további része elég jól sikerült, így vissza tudtam hozni a köridőn, de volt mit tenni bőven.”

“A harmadik helyen kellene lennünk, de ez van. Körülbelül 1 másodpercre lennénk a Mercedesektől.”

A Ferrari pilótája az ötödik hely ellenére bizakodó, hiszen a tegnapi szabadedzésen teljesített hosszú etapok alapján bizakodó a versenytempót illetően.

“Tudtuk, hogy az időmérőn nem szállhatunk versenybe velük [a Mercedesekkel – a szerk.], de tegnap elég jó hosszú etapot tudtunk telejsíteni.”

“Holnap nagy szerepet játszik majd az időjárás, de ahogy tavaly is, a versenytempó szempontjából magabiztosak vagyunk, és idén nagy előrelépéseket tettünk.”

“Szóval egy kicsit csalódást jelent, hogy hibáztam és az ötödik helyről rajtolok, de azt hiszem, még mindig lehet egy jó versenyünk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS