Räikkönen: Az F1-ben nincs helye a bosszúnak!

Figyelmeztette Max Verstappent a Ferrari világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen, aki szerint a Forma-1 nem az a hely, ahol törleszteni lehet egy korábbi sérelem miatt.


Figyelmeztette Max Verstappent a Ferrari világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen, aki szerint a Forma-1 nem az a hely, ahol törleszteni lehet egy korábbi sérelem miatt.

A múlt vasárnapi Belga Nagydíj után Verstappen úgy fogalmazott, azért védekezett olyan agresszíven, már-már sportszerűtlenül a Ferrari versenyzőivel szemben, mert törleszteni akart a futam első körének első kanyarjában történtekért.

„Ha elcseszik a versenyemet, ne várják, hogy megkönnyítem a dolgukat” – fakadt ki a Red Bull holland versenyzője. „Ezt szerintem meg kellene érteniük. Nem fogom azt mondani, hogy ’gyertek csak’. Ha nem történtek volna ilyen dolgok az 1-es kanyarban, akkor nem lettem volna ennyire agresszív, és nem toltam volna így ki Räikkönent.”

Az Olasz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Räikkönen is kifejtette a véleményét Verstappen mondandójával kapcsolatban. A finn úgy véli, ifjú versenytársa nagyon meggondolatlan volt, és könnyen súlyos balesetet okozhatott volna.

„Nem Max ellen vagyok, remek munkát végez, gyors versenyző” – kezdte mondandóját a korábbi világbajnok. „De vannak bizonyos dolgok, melyek érzésem szerint nem helyénvalóak, ha lassítanod, vagy fékezned kell padlógáznál. Viszont nyilván ezeket véget nem érő viták követik.”

„Mindenki elmondhatja a véleményét. Ahogy mondtam, nincsenek személyes problémáim vele, de bizonyos dolgok nem korrektek. De nem akarok most belemenni a részletekbe. Ha valaki azt mondja, hogy bizonyos dolgokat azért csinált a versenyen, mert történt valami az 1-es kanyarban, tehát törleszt, az véleményem szerint nem korrekt.”

„Nagyon rosszul is elsülhet. Igen, az emberek követnek el hibákat, mindenkinek volt már része benne, mindannyiunkkal előfordult már. El kell fogadni. De ez nem az a hely, ahol elkezdhet ostobán viselkedni az ember, és törleszthet valamiért.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS