IMOLAGP

Räikkönen: Az ötödik hely volt a maximum

Felemás érzésekkel nyilatkoztak a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérő edzését követően a Lotus versenyzői.


Felemás érzésekkel nyilatkoztak a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérő edzését követően a Lotus versenyzői.

A gárda világbajnoka, Kimi Räikkönen az ötödik rajthelyet kaparintotta meg ma délután, és elmondása szerint nehéz lett volna ennél előrébb végezni.

„Nehéz napunk volt az időjárás miatt, de ez az összes versenyzőt ugyanúgy érintette” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Nyilvánvaló, hogy itt soha nem könnyű a kvalifikáció a forgalom és a korlátok miatt, és az ember mindig azt szeretné, hogy száraz legyen a pálya, mivel eléggé csúszik, ha vizes az aszfalt.”

„Örülök, hogy sikerült bejutnunk a legjobb tíz közé, az ötödik hely többé kevésbé a legtöbb, amit elérhettünk hét tizedmásodperces hátránnyal.”

Räikkönen hozzátette, egyelőre lehetetlen megmondani, mit hoz a holnap, ám reméli, sikerül majd előrelépniük.

„Nem tudom, mire leszünk képesek a versenyen: nincs tiszta képünk még, hiszen soha nem tudhatjuk, a többiek milyen stratégiát választanak, de holnap biztosan kiderül.”

A Lotus másik versenyzője, Romain Grosjean számára nehezen indult a szombati nap Monacóban: a délelőtti szabadedzésén csúnyán összetörte autóját – már másodszor –, így bőven adott munkát az enstone-i gárda szerelőinek a kvalifikáció előtt.

Grosjean végül tizenharmadik lett az időmérőn, ám elmondása szerint végezhetett volna előrébb, ha nem tartják fel a Q2-ben.

„A csapat hihetetlen munkát végzett azzal, hogy felkészítette az autót a harmadik szabadedzésen történtek után” – nyilatkozta a francia tehetség.

„Nagyon hálás vagyok nekik. Sokkal tartozom nekik, szóval a hétvége után még egy kör italra meg kell majd hívnom őket.”

„Megvolt az autónk ahhoz, hogy valami jó eredményt érjünk el az időmérőn, de Daniel [Ricciardo] feltartott a Q2-ben, amikor a pálya elkezdett száradni, és egyre gyorsabb lett. Csak két köröm volt a slick-gumikkal, és nem sikerült a legjobb tíz közé jutnunk, ami igazán frusztráló.”

„Mit mondhatnék? Ez Monaco! Különféle időjárási körülmények fogadtak minket egy egyedülálló pályán. Majd meglátjuk, mit hoz a holnapi verseny.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!