Friss hírek

Räikkönen: Az sem segített, hogy már az első körben kicsúsztam…

Kiábrándító hétvégét teljesített Barcelonában Kimi Räikkönen és az Alfa Romeo Forma-1-es csapata. A finn már az első körben kicsúszott, és végül csak a 14. helyen fejezte be a barcelonai versenyt.

Az Alfa Romeo tempója egész hétvégén nem volt jó, Räikkönen és csapattársa, Antonio Giovinazzi pedig nehezen boldogultak autóikkal. Ez odáig vezetett, hogy már a szombati időmérő edzésen küszködtek a pilóták, a másnapi versenyen pedig gyakorlatilag esélyük sem volt pontot szerezni.

Räikkönen a versenyt követően elárulta, örül annak, hogy tesztelés céljából még két napig Barcelonában maradnak, hiszen így választ kaphatnak arra, mi volt küszködésük oka a katalán fővárosban.

„Mit mondhatnék? Jó, hogy vár ránk egy kétnapos teszt… Szükségünk van rá, és remélhetőleg ki fogjuk deríteni, mik voltak a problémák” – mondta csalódottan a finn világbajnok.

„Összességében nem volt egy könnyű hétvége számunkra. A verseny végén ugyanolyan volt a tempónk, mint az előttünk lévőknek, de sokra nem mentünk vele.”

„Az, hogy az első körben kicsúsztam, szintén nem segített, de a rajt után próbáltam nyerni néhány pozíciót. A pálya csúszott, és kicsúsztam. Elég kiábrándító, de ahogy mondtam, a teszt remélhetőleg segít majd abban, hogy fordítsunk a helyzetünkön.”

Az Alfa Romeo másik versenyzője, Antonio Giovinazzi a 14. helyen ért célba, és ő is szeretné mihamarabb maga mögött tudni a kiábrándító hétvégét. A fiatal versenyző reméli, a soron következő, monacói versenyen ütőképesebbek lesznek.

„Nem volt könnyű hétvégénk” – nyilatkozta az olasz a leintést követően.

„A 18 helyről kezdtük a versenyt, és egy eltérő taktikával próbáltunk nyerni néhány helyezést. Végül nem jött be, mert nem volt meg a tempónk. Keményen kell dolgoznunk azért, hogy Monacóban egy jobb csomaggal álljunk elő, és jobb eredményt érjünk el. A középmezőnyben szoros a küzdelem, és korábban már bizonyítottuk, hogy ebből mi is ki tudjuk venni a részünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!