Friss hírek

Räikkönen: Azért vagyok itt, hogy versenyeket nyerjek

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen azt mondja, a 2017-es szezon első felében nyújtott teljesítményével elégedett, az elért eredményekkel viszont természetesen nem annyira.

Räikkönen mindezidáig 116 pontot gyűjtött, versenyt azonban nem sikerült még nyernie idén, hátránya pedig 76 pont az összetettben élen álló csapattárs, Sebastian Vettel mögött.

„Személy szerint az eredményekkel nem vagyok elégedett” – mondta a finn a Motorsport.com-nak nyilatkozva.

„Versenyeket akarok nyerni, folyamatosan ott akarok lenni az élen, és idén ez nem sűrűn fordult elő. Tudom, mikor vannak rendbe a dolgok, és jó pár alkalommal történt valami, amiért nagy árat fizettem. Ami a vezetést illeti, a sebességem megvan, emiatt nem aggódom. Egyszerűen arról van szó, hogy a helyükre kell, hogy kerüljenek a dolgok.”

A Ferrari a hírek szerint nemcsak Vettelt, Räikkönent is megtartaná 2018-ra, a finn pedig már jelezte csapatának, mik a szándékai a következő idényben.

„Nem vagyok elégedett azzal, ahol eddig végeztünk, de így alakult, változtatni nem tudunk rajta. Hogy ez elég lesz-e a jövőre nézve? Nem tudom. Majd kiderült. A csapat tudja, mit akarok. Elvégre nekik kell eldönteniük, mi a legjobb számukra.”

Räikkönen utoljára a 2013-as Ausztrál Nagydíjon tudott versenyt nyerni – még a Lotus színeiben –, ám elmondása szerint továbbra is motivált, és azért akar az F1-ben versenyezni, hogy a legjobb eredményeket érje el.

„Az egyetlen célom, hogy jól teljesítsek – ez az egyetlen oka annak, hogy itt vagyok. Nem csak azért versenyzem, hogy a mezőny tagja legyek. Nem mindig szórakoztató, ha a dolgok nem alakulnak jól, de ez van.”

„Ez rengeteg mindentől függ. Ami a sebességet illeti, az megvan. De nem elég az, ha jó a tempót, ha a többi nem úgy alakul, ahogy szeretnéd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Räikkönen: Azért vagyok itt, hogy versenyeket nyerjek
Fellebbez és Vettel kizárásának felülvizsgálatát kéri az Aston Martin!
A hungaroringi baleset nem befolyásolja Bottas jövőjét
Hét versenytávot lenyomott a Hungaroringen a Pirelli
A Ferrari a Red Bull pártján: Fizessen az a csapat, amely balesetet okoz!
Horner biztos benne, a szezon második fele jobban alakul számukra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!