Räikkönen azonnal reagált ferraris elbocsátására

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Kimi Raikkonen, Alfa Romeo Sauber F1 Team at Formula One Testing, Day One, Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE, Tuesday 27 November 2018. Räikkönen
Miután kiderült, hogy nem folytathatja ferraris pályafutását az F1-ben, Kimi Räikkönen volt az, aki megtette az első lépést új csapata, a Sauber felé.

Miután kiderült, hogy nem folytathatja ferraris pályafutását az F1-ben, Kimi Räikkönen volt az, aki megtette az első lépést új csapata, a Sauber felé. 

Räikkönen nem sokat gondolkodott azt követően, hogy Monzában megtudta: 2018 végén távoznia kell a Ferraritól. A finn szinte azonnal megkereste Beat Zehndert, a Sauber csapatmenedzserét, akivel korábban együtt dolgozott. 

A beszélgetés során Räikkönen feltette a kérdést, hogy leszerződtetnék-e őt a következő szezonra – a válasz egyértelmű volt a csapat részéről.  

„Amikor Kiminek megmondták, hogy jövőre már nem lesz szerződése, akkor ő lépett. Megbeszélést kezdeményezett azzal kapcsolatban, hogy a Saubernél versenyezhessen” – nyilatkozta Räikkönen menedzsere, Steve Robertson a Formula1.com-nak. 

Kimi folytatni akarta. Találkozott a Sauber tulajdonosaival, majd Freddel [Vasseur, csapatfőnök] és Beattel. Látták, hogy Kimi vágyott arra, hogy folytassa.”

„Fred azóta elmondta, hogy amikor először találkoztak, Kimi annyira koncentrált a jövő évi terveire… Látni akarta, hogy a csapat is ugyanannyira lelkes, mint ő – ezt érezte, ezért azt mondta, hogy „oké, egyezzünk meg”.” 

„Monzában még kicsit negatív volt, amikor megtudta, hogy mi történt, de gyorsan visszarázódott. Folytatni akarta a versenyzést, mert úgy érzi, még van benne potenciál” – folytatta Robertson. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!