Friss hírek

Räikkönen azt mondja, elszálltak a kételyei

Fotó: Alfa Romeo Racing
A 2007-es év Forma-1-es világbajnoka, Kimi Räikkönen azt mondja, könnyen beilleszkedett az Alfa Romeo csapatába, így lényegében eloszlottak a csapatváltással kapcsolatos korábbi kételyei.

A finn a Ferraritól érkezett a korábban Sauber néven futó istállóhoz – ahol egyébként 2001-ben F1-es pályafutását kezdte.

Räikkönen múlt héten két napon át tesztelt az istálló 2019-es autójával, a kezdés pedig biztatóan alakult. A rutinos versenyző azt mondja, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is simán mennek a dolgok.

„Ez egy másmilyen csapat, de nem gondolom, hogy jobb, vagy éppen rosszabb” – mondta a finn, amikor arról kérdezték, jobban illeszkedik-e új csapatába, mint a Ferrariba.

„Egy ideje már együtt dolgozunk, minden simán ment. Teljesen szokványos munkamenetünk volt. Amikor vezetek, nem érzek semmi különbséget.”

„Persze mindig vannak kételyek, amikor az ember csapatot vált. Nehéz lehet megkapni azokat a dolgokat, amiket kedvel az ember, de eddig nagyon könnyen ment az átállás.”

„Nagyszerű szakemberekből álló csoportosulás ez. Nem olyan nagy, mint a volt csapatomnál, de remek szakemberek, minden simán megy.”

Az első négy tesztnap alapján úgy tűnik, az Alfa Romeo a középmezőny elejében helyezkedik el, Räikkönen viszont azt mondja, lehetetlen még konkrét célokat kitűzni az új idényre.

„Amíg a maximumot nyújtjuk, jönni fognak az eredmények – efelől nincs kétségem. Hogy milyen lesz a végeredmény, azt lehetetlen megmondani. De látva, ahogy az autón dolgoznak, és amit legyártottak a télen, azt kell, hogy mondjam, hogy egyezik azokkal, amiket vártunk.”

„Hogy ez hová juttat el minket, arról fogalmam sincs. Még a téli tesztek után sem tudjuk megmondani, hogy állnak az erőviszonyok.”
 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!