Raikkönen bajnoki címéből merít erőt a Ferrari - F1VILÁG.HU

Raikkönen bajnoki címéből merít erőt a Ferrari

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy bajnoki esélyes versenyzője, Fernando Alonso egyetlen pontot sem szerzett a Belga Nagydíjon, mellyel korábbi hátránya megduplázódott, a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali továbbra is optimista.


Annak ellenére, hogy bajnoki esélyes versenyzője, Fernando Alonso egyetlen pontot sem szerzett a Belga Nagydíjon, mellyel korábbi hátránya megduplázódott, a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali továbbra is optimista.

Alonso 20 pontos lemaradásban vágott neki a hétvégi versenynek, ahol már az első körben elúsztak dobogós esélyei, miután Rubens Barrichello hátulról beleszállt az egyik egyenes végén.

A kétszeres világbajnok ugyan folytatni tudta a körözést, azonban nem sokkal a vége előtt elvesztette autója felett az uralmát a vizes pályán, és kiesett, mellyel 41 pontra nőtt a lemaradása a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben a bajnokságban.

Domenicali azonban úgy gondolja, hogy hat verseny még bőven elég ahhoz, hogy pilótája felzárkózzon, és ismét visszatérjen az élmezőnybe, különösen az új pontrendszernek köszönhetően.

„Ez a hétvége nem alakult különösebben jól számunkra, és mindkét bajnokságban elég nehéz helyzetbe kerültünk, de azt gondolom, még nem lehetetlen elérnünk céljainkat” – mondta a szakember, aki emlékeztetett a 2007-ben történtekre, mikor Kimi Raikkönen az utolsó két futamon 17 pontot hozott Hamiltonon, és megnyerte a bajnokságot.

„Nem is kell olyan messzire menni, hiszen három évvel ezelőtt sokkal nehezebb helyzetben voltunk, és mindannyian tudjuk, hogy akkor miként végződött a dolog.”

Alonso szintén optimistán tekint a jövőbe és úgy érzi, hogy még semmi nincs veszve, minden esélye megvan arra, hogy harcban maradjon a bajnoki címért a szezon hátralévő részében.

„Még mindig van esélyünk” – mondta a spanyol. „Továbbra is elmondható, hogy ugyanaz az öt versenyző van harcban a bajnoki címért, és nekünk még mindig 50-50% az esélyünk, mint ahogy az korábban is volt.”

„Ahogy azt a hétvégi verseny előtt elmondtuk, hét, most már csak hat verseny van hátra, ahol minden apróság számít, és aki a legjobb munkát fogja végezni, az lesz a világbajnok. Az utolsó hét futam első állomásán nem voltunk elég jók, és egyesek jobban teljesítettek.”

Hirdetés

„Jenson (Button), (Sebastian) Vettel, és én gyengén teljesítettünk ezen a versenyen, szóval a hátralévő hat futamon be kell hoznunk azt a lemaradást, amit most elveszítettünk.”

A Ferrari sincs könnyű helyzetben, hiszen 80 pont a lemaradása a konstruktőri tabella élén álló Red Bull Racinggel szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!