Räikkönen balesete is téma volt az eligazításon

Kimi Räikkönen silverstone-i balesetét követően figyelmeztették a Forma-1-es versenyzőket, a jövőben egy-egy kicsúszás után óvatosabban térjenek vissza a versenypályára.


Kimi Räikkönen silverstone-i balesetét követően figyelmeztették a Forma-1-es versenyzőket, a jövőben egy-egy kicsúszás után óvatosabban térjenek vissza a versenypályára.

Räikkönen a Brit Nagydíj első körében bukott nagyot, amikor szélesen fordult az egyik kanyarban, majd a bukótérből próbált visszaevickélni a pályára. A finn Ferrariját egy bukkanó megdobta, és az nagy sebességgel vágódott a gumifalba, majd visszacsúszott a pályára, ahol még a williamses Felipe Massa is nekiütközött.

Habár az FIA nem büntette meg Räikkönent, Németországban a versenyzői értekezleten napirendre került a téma.

Az AUTOSPORT úgy tudja, Charlie Whiting versenyigazgató rámutatott arra, Räikkönen nemcsak azért volt szerencsés, mert megúszta a balesetet, hanem azért is, mert nem kapott idézést a stewardoktól.

Whiting kifejtette, a szabályok megkövetelik, hogy egy-egy pályaelhagyás után biztonságosan kell visszatérni a pályára, Räikkönen esete pedig igencsak határeset volt.

„Nincs változás a nézeteinkben, minden le van írva a szabálykönyvben – az a versenyző, aki elhagyta a pályát, visszacsatlakozhat, de biztonságosan kell azt tennie, anélkül, hogy előnyhöz jutna” – magyarázta a szakember.

„Az az én személyes véleményem volt, hogy Kimi nem túl biztonságosan tette ezt meg, és jobban oda kellett volna figyelnie. Minden versenyzőt figyelmeztettünk, hogy amikor a füvön keresztül térnek vissza, figyeljenek oda, azt a füvet ugyanis nem úgy ápolgatják, mint egy futballpályán.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS