Räikkönen: Befejezetlen ügyem van Szingapúrban

Feledtetné az elmúlt versenyek kudarcait a hétvégi Szingapúri Nagydíjon a Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen. A finn leszögezte, a Ferrarival kötött megállapodása semmiben sem befolyásolja.Feledtetné az elmúlt versenyek kudarcait a hétvégi Szingapúri Nagydíjon a Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.

A finn pilóta sem Belgiumban, sem Olaszországban nem tudott pontot szerezni, így jelentős hátrányba került világbajnoki riválisaival szemben az összetettben.

A Ferrari múlt héten jelentette be, hogy 2014-ben Räikkönen lesz Fernando Alonso csapattársa, így a 33 esztendős versenyző távozik a Lotustól.

A „Jégember” elárulta, ez a tény semmit sem változtat hozzáállásán, így a hátralévő versenyeken mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb eredményeket érje el.

„Remélhetőleg most már nem fognak olyan sokat kérdezgetni arról, hogy hol folytatom jövőre, de persze lehet, hogy a bejelentés miatt további kérdésekkel bombáznak majd” – mondta a finn versenyző. „Ami a versenyzést és a szezont illeti, egyáltalán nincs hatással rám ez a dolog. Továbbra is keményen fogom nyomni minden versenyen, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el.”

A Forma-1 mezőnye hétvégén Szingapúrba látogat, ahol Räikkönennek eddig még nem sikerült kiugrónak szerepelnie. A Lotus versenyzője természetesen szeretne javítani statisztikáin, így ezen a hétvégén a dobogót célozza meg.

„Nagyon várom már a szingapúri hétvégét. Nagyszerű hely, imádom a helyi ételeket, és azt sem bánom, hogy más időpontban kell köröznünk az autóval, hiszen legalább nem kell korán kelnem!”

„Van még néhány befejezetlen ügyem a három itteni versenyemet követően – nagyon élvezem a pályát, de még nem sikerült dobogóra állnom. Ez nem jelenti azt, hogy nem vagyok gyors itt, hiszen úgy tudom, én tartom a körrekordot 2008-ból. Akkor balesetet szenvedtem, amikor az ötödik helyért harcoltam, 2009-ben tizedik lettem, tavaly pedig hatodik, szóval idén többet szeretnék.”

„Mindenki fejlesztésekkel érkezik erre a versenyre, szóval meglátjuk, ez milyen különbségeket okoz majd. A maximumot kell kihoznunk a csomagból, és a lehető legjobb egyensúlyt kell megtalálnunk. Ha sikerül mindent eltalálni, jók lehetünk.”

„Miután két hétvégén is nulla pontot szereztünk, jó visszatérni egy olyan pályára, ami várakozásaink szerint sokkal jobban fekszik majd az autónknak. A nagy leszorítóerőt igénylő pályákon jobbnak tűnünk, ez kétségtelen. Az autó valójában meglepően jól működött Monzában, a futamon, szóval kár, hogy olyan sok időt veszítettünk a rajtnál. Miután megkaptam az új orrkúpot, a tempó nem volt olyan rossz.”

„Természetesen a dobogó a cél ismét. Volt két versenyünk, ahol nem tudtunk pontot szerezni, szóval most annyit kell begyűjtenünk a hátralévő versenyeken, amennyit csak tudunk. Az ember nem nyeri meg a bajnokságot, ha nem szerez pontot. Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, és a lehető legtöbb pontot begyűjtsük. Persze mindenki erre törekszik, így továbbra is keményen kell nyomnunk, és reméljük, hogy nagyon jó versenyek várnak ránk az év hátralévő részében – aztán majd meglátjuk, hogy állunk a tabellán.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!