Friss hírek

Raikkönen bejelentkezett a Renault-hoz 2011-re

A Renault vezetése megerősítette, hogy Kimi Raikkönen a nyári szünetben megkereste őket egy esetleges jövő évi versenyzői ülés reményében, ám a francia gárda egyelőre még nem döntött felállásáról.A Renault vezetése megerősítette, hogy Kimi Raikkönen menedzsmentje a nyári szünetben megkereste őket egy esetleges jövő évi versenyzői ülés reményében, ám a francia gárda egyelőre még nem döntött arról, milyen felállással vág neki 2011-nek.

Hirdetés
 

Bár az utóbbi időben úgy tűnt, hogy Raikkönen jövőre is marad a rali-világbajnokságban (WRC), az Autosport értesülései szerint a finn pilóta ismét komolyan érdeklődik a Forma-1 iránt, és készen áll visszatérni a királykategóriába.

Boxutcai információk szerint ugyanis az egykori világbajnok érdeklődését felkeltette az egyre jobb formában lévő Renault istálló, ahol egyelőre még nem lefutott, hogy ki lesz Robert Kubica csapattársa a 2011-es idényben.

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier megerősítette a híreket és a következőket mondta az Autosportnak: „Való igaz, hogy elmúlt a nyár, és egyre több megkeresésünk van, és a srác, akit említettek (Raikkönen) is a radarunkon van. A látómezőnkbe került, ugyanis kapcsolatba lépett velünk.”

A csapatfőnök azonban elmondta, hogy nem szállnak el az egykori világbajnok megkeresésétől, ugyanis elsődleges céljuk, hogy változatlan felállással vágjanak neki a következő bajnokságnak, feltéve persze, ha Vitaly Petrov hozza a szintet az utolsó versenyeken.

„Agyalnunk kell ezen, azonban elsődleges célunk, hogy megtartsuk Vitaly szolgálatait, persze csak abban az esetben, ha jól és egyenletesen teljesít a szezon hátralévő részében, és meggyőz minket” – folytatta Boullier.

„Arról nem is beszélve, hogy egy világbajnok versenyző alkalmazása sokkal több pénzt visz el, mint egy újoncé, persze sokkal többet is hozhat a konyhára, de egyértelmű, hogy egy teljesen más stratégiát követel meg a csapattól.”

„Vannak lehetőségeink, és ezek közül az egyik Kimi” – tette hozzá a szakember, aki azt is elárulta, hogy jövő évi versenyzői felállásukról vélhetően még az idei szezon vége előtt döntést hoznak.

A Renault istálló azért sincs könnyű helyzetben, hiszen nincs eleresztve anyagilag, amit az is bizonyít, hogy a GenII Capital vezére, Gerard Lopez – aki jelenleg a csapat többségi tulajdonosa – a múlt hónapban elárulta, hogy komolyan fontolgatja, hogy egy nagyobb részvénycsomagot visszaad a francia autógyártónak.

Petrov jelenléte pedig komoly lehetőségeket tartogat magában, hiszen a jövőben még jobban megnyithatja az utat a csapat és az orosz piac között, ami komoly anyagi haszonnal kecsegtetheti a Renault-t.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!